16. tammikuuta 2013

Piköörit koeajettu

Kävin eilen ratsastamassa Janitan pyynnöstä hänen hevosensa Jaden. Olen Jadella mennyt viimeksi syksyllä, joten tallille päästyäni jouduin soittamaan Janitalle ja varmistamaan, mitkä varusteet ovatkaan oikeat :)

Jaden selässä oli kivaa pitkästä aikaa, kun oli oikeasti kunnon kokoinen hevonen alla. Pääsin koeajamaan Sippolan uuden maneesin siinä sivussa ja kyllä, sinne tarvitsee ostaa kortti ensi talveksi jos minulla vain on hevonen, jonka kanssa sitä käyttää. Hyvä pohja, todella hyvin valaistu ja kaiken lisäksi mukavan lähellä meitä! 

Juoksutin Jaden alkuun sen hieman temppuiltua Janitalla maastossa maanantaina. Juoksuttaminen tosin oli lähinnä hyvin vetelän hevosen eteenpäinhätistelyä... Kiltisti neiti teki kun käskettiin ja löntysteli eteenpäin. Hätistelin kuitenkin sen verran, että jalat nousisivat ravissa maasta vähän käyntiä reippaammassa tahdissa. Laukassa Jade hiukan heräsi, muttei vieläkään mitenkään erikoisesti. Kiipesin selkään lyhyen kävelyn jälkeen ja annoin vielä kävellä pitkin ohjin.

Aloitettiin työskentely käynnissä ja päämääränä oli saada Jade kunnolla oikealta irti. Oikeastaan koko tunti meni tehdessä enemmän ja vähemmän laajoja kaaria, irrotellessa Jadea ohjasta ja hakien kunnon taivutusta. Oikeassa kierroksessa oltiin ensialkuun kovasti ohjassa kiinni ja ilmeestä päätellen taivutusharjoitukset kiukutti Jadea, kun siitä ohjasta oli pakko hellittää. Välillä aina vähän reippaammin eteen ottaen pitkät sivut taivutusta ulos ja lyhyet suoristaen. Jade taipui hienosti ulos, kun sai jutun juonesta kiinni. Alkuverkoissa otin pätkät laukkaa ympyrällä, mutta muuten keskityin lähinnä käyntiin ja kevyeen raviin - vatsalihakseni eivät riittäneet ottamaan harjoitusravia kuin ehkä kaksi askelta - ja hakemaan hevosta irti ohjasta, hyväksi ja pyöreäksi.

Selvästi näki, etten ollut pitkään aikaan Jadea ratsastanut, alkuun yhteistyö oli sen verran hukassa. Välillä sai vähän muistuttaa vastaamaan pohkeeseen heti eikä huomenna, mutta loppuraveissa hevonen oli tosi hieno. Otin reippaamassa temmossa eteen-alas ja Jade irrotti vihdoin kunnolla otteensa ohjasta ja rentoutui.

Taisi olla ensimmäinen kerta Jaden selässä, joskus keväällä?
Mutta, pakko kehua. Pikööööörin softshellhousut oli hyvät :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti