2. tammikuuta 2013

Wantings

Jos jollekulle ei ole vielä käynyt selväksi, olen toivoton varusteurheilija. Pienet aivosoluni saavat ihan oikeasti nautintoa siitä, että puen hevosen sävy sävyyn pinteleihin ja satulahuopaan ja itselleni vielä sointuvat vaatteet. Rakastan puunata poneja näyttelykuntoon käyttäen pikkukikkoja, joilla naturellina esitettävästä alkuperäisrodusta saa hiukan laitetumman näköisen sallituin keinoin. Olen niin säälittävä, että harkitsen suihkupullossa olevan glitterin ostoa puoliksi vitsinä mätsäreitä varten - olin varmaan yksien kisojen ainoa osanottaja, joka piti kahden klipatun ponin kankulle jätetyn tähden ja sydämen glitterilisäystä ihanana ideana!

Kotona se on lähes yksi ja sama, kuinka likaisissa vaatteissa ja vanhoissa ja kuluneissa satulahuovissa kuljetaan, mutta ihmisten ilmoilla on oltava siistin näköistä. Kurren kaikki ravivarusteet etujalan suojia lukuunottamatta ovat mustia, tekstiilien ollessa sinipunaisia sopien ajopukuuni. Onneksi meille haalimani tytöt, ensin Janita ja sittemmin Viivi mätsäävät kiltisti vaatteensa ponin käyttämiin tekstiileihin ;)

Kurre saikin viime viikolla Manussa käydessäni Eskadronin Nici-satulahuovan, kuvasta poiketen yleismallina.  Livenä ruskeasta huovasta erottui tuo kuva huomattavasti paremmin kuin vadelmanvärisestä, eli ruskea huopa tuli kotiin :) Se on aivan ihana!


Kurre sai myös toisen vaaleanpunaisen suojasetin, osittain varasuojiksi ja osittain paremmiksi suojiksi, eli kotona käytetään noita vanhoja ja kisoissa sitten uudempia, joissa vähemmän jälkiä. Vanhatkin ovat tosin kuin uudet jos ne pesee pesukoneessa, kun joka naarmusta lähtee taatusti kaikki lika. Kyllä, pesen kaiken pesukoneessa minkä sinne vain voi laittaa. Poronsarvet näittekin jo rekeilykuvissa.
Kurrelle on tarkoitus hommata vielä pari kotihuopaa, sillä sillä on nyt kaksi parempilaatuista huopaa ja kolme huonompaa. Huonotkin pysyvät parempana, kun huopia on useampia eli pesukertoja tulee vähemmän. Ja minä rakastan satulahuopia.

Huomenna on tarkoitus hemmotella itseäni. Marssin vihdoin Riding Sportiin ostamaan kauan haaveilemani Pikeurin softshellratsastushousut. Vihaan kylmää ja olen sisukkaasti ratsastanut tähän asti kesäratsastushousuissa ja topannut alle milloin normaalia legginssiä, milloin sofshellisiä thermolegginssejä. Ikävä kyllä kesähousuista tuulee läpi, eli näistä housuista tullee paras ystäväni toppahousujen ohella. Mittarin ollessa vain muutaman asteen pakkasen puolella, jopa minulle tulee kuitenkin toppiksissa kuuma.


En ole tehnyt esitelmää blogissa, mutta pari viikkoa sitten ostin Mountain Horsen topparatsastushanskat. Hanskat ovat ihanan lämpimät ja valitsin tarkoituksella kokoa liian isot, jotta lämmittävät varmasti, ajohanskoiksi nämä lähinnä on ostettu. Ikävä kyllä sain jotkut susikappaleet ja olen huomenna menossa vaihtamaan ne uusiin, sekä tekemään reklamaation valmistajalle. Molemmista hanskoista ratkesi nimittäin samasta sormesta sauma alle kahden viikon ei-päivittäisen käytön jälkeen, enkä tehnyt muuta kuin ajoin pari kertaa Kurren ja siivosin pari kertaa kaksi karsinaa.
Samalla kertaa kotiutin myös Roecklin talviratsastushanskat fleecevuorella. Kyllä ne vaan on hintansa arvoiset. Vaikka palelen helposti, kunnolla ratsastaessa käytän mieluiten mahdollisimman ohuita hanskoja. Sormet lämpiävät kuitenkin kun niitä käyttää hevosen selässä ja tuo fleecevuoraus lämmittää juuri sopivasti.

Ostin myös vähän aika sitten Gersemin yläosan, kun kerran halvalla alerekistä lähti. Olen kuolannut kyseistä neuletta jo ikuisuuden ja jos nyt ostan nuo Pikeurin housut, voin ottaa sen vihreän paidan käyttöön myös valokuvissa ;) Oliivinvihreä neulepaita on lyhyttä mallia, eli käytän sen alla pitkähelmaista pitkähihaista. Se käy väriltään kieltämättä myös ruskeisiin housuihini, mutta olen viime aikoina viihtynyt paremmin rakastamissani Eurostarin punaisissa housuissa.

Kaipaisin muutenkin lisää ratsastusvaatteita, erityisesti yläosia. Olen prutkuttanut menemään jo vuosia lähinnä halvoissa H&M:n sekä Gina Tricotin topeissa ja vastaavissa, mutta nyt tekee mieli panostaa itseeni ja ostaa esimerkiksi Schockemöhlen mallistosta jotain kivaa ihan vain siksi, että tykkään vaatteiden ulkonäöstä. Eikä kukaan muu niitä maksa, kuin minä itse :)

2 kommenttia

  1. sun täytyy ehdottomasti tehdä varustepostaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olisi taatusti mielenkiintoisempi, jos mulla olisi oma ratsu ;) Kurrelle en sentään ole hommannut Nici-huopaan mätsääviä pinteleitä tai vastaavaa. Tosin jos yksi lupaava vuokrahevosjuttu toteutuu, voin päästä toteuttamaan itseäni toden teolla...

      Poista