19. tammikuuta 2013

Talven ärsyttävä puoli

Tänään kävi hyvin ilmi talven inhottava puoli. Minulla ei ole mitään ongelmaa kylmän tallin kanssa. Kurrella on hyvät istuvat loimet sisälläoloa varten, eikä Ella karvallisena mallina loimia tarvitse. Se ärsyttää, kun iskee se hullu paukkupakkanen ja talli ottaa ja jäätyy.

Näin kävi viime vuorokauden aikana. Ponitallina oleva siirtotalli on aikaisemmin pysynyt sulana, mutta asukkaina on ollut joko hevonen ja poni tai kaksi hevosta. Nyt kaksi ponia eivät selvästi tuota tarpeeksi lämpöä pitääkseen tallin kunnolla lämpimänä. Tulossa olevasta siirtotallipostauksesta käykin ilmi, että nyt ponitallina oleva talli ei ole niin viimeisen päälle tehty, kuin nyt hevostallina oleva. Hevostalli pysyy ihan eri tavalla lämpimänä ja nyt on pakko myöntää, että odotan hiukan meillä vielä toistaiseksi asuvien hevosten muuttoa, jotta saan muuttaa ponit paremmin eristettyyn talliin. Kierosin mielessäni ponien karsinoita siivotessa. Jostain syystä Kurren karsina jäätyy vielä pahemmin kuin Ellan ja käytinkin metallitalikkoa saadakseni purut kunnolla irtonaisiksi.
Tieni vei tallin siivoamisen jälkeen Agrimarkettiin, josta nappasin pari 200l paaria kutteripurua mukaani. Molemmat ponit saivat omat paalit kunnon sulaa kutteria ja pehmeän makuupaikan. Onneksi on Agri lähellä.

Huomenna on molempien ponien treenipäivä, sekä käyn lisäksi ratsastamassa Jaden. Mia on seurana liikuttamassa Reiskan ja toivon mukaan päivä poikii jopa jotain kuvamateriaalia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti