22. kesäkuuta 2014

Kurrekuulumisia

Ponikasvattajan urani ei oikein ota tuulta alleen. 

Voi Kurre. Poni lähti toukokuun alkupuolella oriasemalle ja olen ollut säännöllisesti yhteydessä asemaan Kurren kiiman - tai tässä tapauksessa kiimattomuuden tienoilta. Poni on saanut kaksi kiimapiikkiä ja systemaattisesti kieltäytyy kasvattamasta follikkeleita.  Follikkelit ovat suurimmillaan olleet kolmesenttiset, mutta kohdunkaula on pysynyt kiinni eli siemennys ei onnistu. Tästä tilanne olo katsottu uudelleen parin päivän päästä ja vastassa oli kiiman sijaan keltarauhanen, eli "kiima" oli ohi. 

Yritetään kiimapiikkiä vielä kerran, mutta olen itse jo heittänyt pyyhkeen kehään. Kurre on ollut minulla vuotiaasta saakka, enkä muista sen kiimailleen kertaakaan. Pahasti näyttää siltä, ettei sitä saada kiimaan edes hormooneilla. 

Haluaisin teettää Kurrella varsan nyt, jotta se ensinnäkin pääasiassa olisi kevyemmällä, kun itselläni olisi ammattikorkean kakkosvuosi käynnissä. Toisekseen siksi, että yhden varsan ja käyttöpisteiden avulla mahdollisesti korotuksen kantakirjaluokkaan. Kolmanneksi, Kurre saisi kilpailla varsan jälkeen vielä joitakin vuosia ennen kokonaan siitokseen siirtymistä. Varsominen 7-vuotiaana olisi ollut muutenkin hyvästä, kun ekan varsan tekeminen ei jäisi vanhemmalle iälle. 

Mitä nyt?

Suunnitelmissa on etsiä Kurrelle mahdollisesti Fannin lisäksi myös toinen kouluratsastuksesta kiinnostunut vuokraaja, jota myös innostaisi valmentautuminen ja kisaaminen. W saa edelleen jatkaa Kurren ratsutusta ja poni pysyy ravitreenissä kilpaa juosten. Kurre ei kestä pitkiä aikoja vain seisottamista, vaan käy lähinnä kiukkuiseksi huomion puutteesta, eli jatkuva liikunta on vaib hyvästä :) Taidan myös pistäytyä satulakaupoilla, eli alan metsästää Kurrelle yleissatulan tilalle koulusatulaa. Ponilla on vähän hypätty lähinnä mielenvirkistyksenä, mutta sillä tyylillä ei mitään huimia korkeuksia päästä :)

Seuraava ongelma onkin löytää se enintään 160cm/50kg ratsastaja, jolle riittää koulutuuppaus ja maastoilu!

Vastailkaapa sivupalkin kyselyyn! :)


5 kommenttia

  1. Moska 27v voi lahjoittaa kiimansa Kurrelle. Me ei tarvita ja poni on ihan hönö. Ei mee tasan nallekarkit näissäkään hommissa.

    VastaaPoista
  2. Yksi mahdollisuus voisi olla koittaa luomuilua orin kanssa laitumella, se saattaisi saada kiimat heräämään ja hormoonit pyörimään vaikka ei noihin piikityksiin oikein vastaakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olisi yksi mahdollisuus, mutta Kurre oli kuulemma ollut sen verran vihainen orille, ettei arvaa samaan laittaa kun kilpaponiorista kuitenkin kysymys. Se tästä vielä puuttuisikin, että se hormoniton hirviö hyökkäisi orin kimppuun!

      Poista
  3. Js viet vanhalle ja viisaalle oriille luomu astutukseen laitumelle. Ei sellainen fiksu ori potkittavaksi mene. :) Se mahdollisesti herättäisi tamman kiimat, kuten Heli yllä jo sanoikin ja sitten seuraavana vuonna/tulevaisuudessa kiimat voi pyöriä siemennystäkin varten riittävästi.

    VastaaPoista