15. kesäkuuta 2014

Marttilan valmennus part. II

Toinen päivä Pauliinan neuvoja takana. 

Myös tänään sileä ja puomityöskentely sujui hyvin ja Veikko oli jo alussa suorempi kuin eilen tunnin alussa, toki se poikitti edelleen herkästi varsinkin oikeassa kierroksessa. Ikävä kyllä hevonen on hypätessä täysin eri kaliiperia Leevin kanssa ja meikäläisen kokemattomuus esteillä nousee taas pintaan. Enää en jännitä hyppäämistä, mutta Veikko jäi salakavalasti kaarteessa pohkeen taakse ja tällöin kävi edestä täysin tyhjäksi juuri ennen estettä. Alkuun minulla oli ongelmia ihan puhtaasti tasapainon kanssa, kun iso hevonen lähti isoon hyppyyn ja jäi hiukan leijailemaan ilmaan. Lopputunnista tulin yksittäistä okseria apupuomin kanssa, jolloin saatiin ponnistuskohta oikeaksi ja hevonen tuli kunnolla pohkeen eteen, jolloin hypyssä oli helpompi pysyä ja sain runtattua kantapääni kunnolla alaspäin ja alapohkeen kiinni. Luonnollisestikaan näistä onnistuneista hypyistä ei ole videota saati kuvia... Alussa otetuissa hypyissä oli suurin ongelma, että pari askelta ennen estettä palasin Leevimoodiin "prrrkle" ja paineistin Veikkoa ihan järjettömästi sitä itse edes lähes tajuamatta! Tästä johtuen pari hyppyä lähti laakana suoraan eteenpäin, eikä ylöspäin.


Veikko on tositosi herkkä hevonen kaikin puolin ja mietittiin tunnin jälkeen, mitä varustemuutoksia tehdään. Sain sovitukseen micklem-suitset ja aloitetaan niistä, lisäksi micklemeiden jälkeen kokeillaan vaihtaa estekuolain ihan superhyperpehmeään lötköön suoraan kumikuolaimeen. Remonttiturpis on sopinut hyvin sileälle metallisen kolmipalan kanssa, Veikon on saanut hyvin kahdelle ohjalle ja rentoutumaan pikku hiljaa. Nyt oli tunne, että yhdistelmä oli kuitenkin liian kova esteillä, kun alun sileä- ja puomityössä hevonen toimi hyvin. Nyt etsitään siis se toimivin yhdistelmä ja jos micklem-suitset sopivat, hommataan sellaiset.

Könötyksen maailmanmestari...

Mun täytyy nyt ratsastaessani keskittyä siihen, että pääsen kehumaan Veikkoa mahdollisimman paljon. Ruuna on luonteeltaan herkästi stressaantuva ja jännittyy herkästi. Sen sai palaamaan pyöreäksi levittämällä käsiä ohjaamaan sitä hiukan alemmas ja sitä pitää nyt ratsastaa enemmänkin eteen-alas ajatuksella, kuin yrittää kovasti koota. Ensin rentous, sitten temput :) Meidän yhteistyöhän on aivan alkutekijöissään.

W pitää meille tuntia nyt alkavalla viikolla, aikataulut on vähän pakko saada sopimaan. Toivotaan, että kehitystä tapahtuu nopeassa tahdissa ja päästään hevosen kanssa kunnolla sinuiksi toistemme kanssa. Heinäkuun alussa päästään muuten kotiin! Meille muuttaa yksi poni vuokralle ja heillä on kuukauden irtisanomisaika vanhaan paikkaan. On ollut mukavaa olla hoidossa W:n luona, mutta koti on koti :)


Ja könötys jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti