7. helmikuuta 2014

Haters gonna hate

Ai kauhea, kuinka aika rientää! Koulutöitä kasaantuu koko ajan lisää hiihtolomaa kohti mennessä ja täyttävät aikani aika tehokkaasti. Tämän lisäksi olen ehtinyt muunmuassa visiteeraamaan Tampereella teatterissa katsomassa Les Misérables-musikaalia. 

Ihan parhaita uutisia on kuitenkin oma satula! Keskiviikkona Hipposportin satula-auto kävi Porissa ja oltiin Leevin kanssa sovittamassa satuloita. Mukaan kotiin lähti Passier Avior-estesatula, joka on aivan nappiosuma. Ennen Avioria sovitettiin joku uusi Kiefferin malli, joka ei minulle sopinut yhtään ja toinen Passier, jolla oli taas huono hypätä. Onneksi Atte muisti tuon Aviorin ihan viime hetkillä, sillä siitä myös Leevi tykkäsi selvästi eniten ja se oli itselleni tosi hyvä istua. Isot tuet tuossa satulassa on semisyvän istuimen lisäksi, mutta mahduin silti pitkän reiteni kanssa hyvin 17" istuimeen :)

Vaikka vanha Prestige lähti vaihdossa ja siitä sai hyvän hyvityshinnan, jäi uudelle satulalle hintaa rapsakasti. Sopiva hyvä jakkara on sen arvoista!

Sunnuntaina hypättiin vielä lainapenkillä Maija Yli-Huhtalan valkussa. Miksi aina silloin menee päin mäntyä, kun olen Maijan silmän alla? Tultiin ihan perus 80-90cm okseria lyhyellä lähestymisellä, ryssin sen lähestymisen kerta toisensa jälkeen ja lähdin työntämään ja sukeltamaan. En saanut ylläpidettyä laukkaa läpi lyhyen kaarteen tarpeeksi ja hevonen pääsi pohkeen taakse. Alkutunnista säädeltiin laukan pituutta kahdella puomilla ja tultiin väliä niin yhdellä, kahdella kuin kolmella askeleella. Oli työn ja tuskan takana saada Leevi lyhenemään siihen kolmeen ilman pudotusta raville - ja se oli senteistä kiinni! Aina se pirun puomi oli etujalkojen välissä. Harjoitus oli Leeville aika raskas ja sen huomasi rataa ja radan osia tullessa, ruunaa sai ratsastaa reilusti eteen. 

Vihreän okserin ongelman lisäksi oli pienenä ongelmakohtana linja 17m välillä - vesimattopysty ja porttisarja. Sain puhtaalla tahdonvoimalla Leevin vedestä yli, mutta ruunan kytätessä se veti pahasti vasemmalle ja kielsi sarjalle mennen ohi. Sain onneksi elikon heti kiinni ja uudestaan sarja ja rata loppuun - sarjasta mentiin hyvin yli, kun sain suoran lähestymisen. Linjaa uudelleen tullessa ei ongelmaa, eli paaaaljon erikoisesteitä luvassa Leeville! Rataa hypätessä tuli mokia, mutta tulin pätkän rataa uudestaan ja sen videopätkän kehtaan jopa julkaista blogissa ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti