11. helmikuuta 2014

Virallinen anteeksipyyntö

Pyydän anteeksi kaikilta alueen hevostelijoilta. 
Tämä plussakeli on minun vikani, sillä ilmoitin Kurren juoksemaan kilpaa.

Voisiko enää ilma enempää ärsyttää? Viime viikolla nautittiin vielä lumesta ja pikkupakkasesta - nyt sataa vettä ja on plussalla! Kaikki pohjat on aivan järkyttävässä kunnossa ja luonnollisesti ensi viikosta pitäisi taas pakastaa. Tämä tarkoittaa sitä, että Kurre tarvitsee räpylät Porin perjantai-iltaan ja tulee todennäköisesti viimeisenä maaliin ajalla 2.30,9,  koska kurarata ja koska ponini ei vain pääse mihinkään kurassa. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.

Kurre ja Fanni tosiaan starttasivat lauantaina Tupunan Ratsupihan tallikisoissa raviohjelman surkeassa säässä. Vettä ripotteli koko matkan, onneksi sade taukosi sen verran, ettei pahasti kastuttu! Kurre kävi hillittömän kuumana talutellessani sitä Fannin laittautuessa valmiiksi ja 15min verkka-aika oli sen verran lyhyt, ettei kuumakatariinaa niin vain saatu rauhoittumaan. Verkassa tuli hyviä pätkiä kyllä, mutta radalla poni taas vähän jännittyi ja kulki pää taivaassa. Rata oli kuitenkin tasainen ja huolellinen, josta tytöt nappasivat 56,67 % :) Yhden numeron pudotus radalla tuli, sillä Fanni meinasi lopussa unohtaa radan ja siirsi ravista käyntiin tehdäkseen vielä yhden voltin. Onneksi jokin hälytyskello soitti ajoissa, eikä tullut kuitenkaan -2 siitä kohtaa!
Sunnuntaina pidettiin Mian kanssa hiukan rataharkkoja ja pääsin myös kiipeämään erään kunnon kouluhevosen selkään. En tiedä, johtuiko Doupin aikaansaamasta mahtifiiliksestä, mutta sunnuntaina myös Leevi kulki superhyvin! Douppi oli kiva tuttavuus, suuri kuin valtamerilaiva - ratsastin vain 7 reikää lyhyemmillä jalustimilla kuin omistaja - ja näytin kuulemma kerrankin tooodella pieneltä kyydissä. Kauaa en ratsastanut, mutta hyvä fiilis hevosesta kyllä jäi.

Leevi oli sunnuntaina jo alkukäynneissä todella rento ja letkeä. Tehtiin taas B-merkin koulurataa ja verkkasin hevosen ottamalla heti käynnissä loivaa väistöä uraa pitkin, ravissa ja laukassa kokoamista ja näiden jälkeen rata läpi. Tein Doupilla samaa väistöä ja en tiedä naksahtiko minun vai hevosen (tai molempien) päässä, sillä väistöt sujuivat ehdottomasti parhaiten tähän mennessä Leevin kanssa. Vielä tarvii saada poikitusastetta hieman enemmän, mutta hiljaa hyvä tulee :)

Kokoamis- ja lisäysharjoituksissa tuli ihan viimeinen niitti sille, että tämä Passierin satula oli loisto-ostos. Leevi nimittäin oikeasti pidensi askelta, eikä vain jäänyt tikittämään miljoonaa paikalleen! Laukassa ruuna istui taas askeleen ajaksi takajaloilleen ja koska olin liian hidas, putosi laukka siitä raville. Lähden helposti kokoamaan inan liikaa ja sitten pakka levähtää käsiin. Leeville laukka on muutenkin helppo askellaji ja se luonnostaan kyllä kokoaa todella helposti, mutta pidentäminen vaatii vähän enemmän ratsastusta. Itse rataa tullessa saatiin kyllä oikeasti pari hyvää raviaskelta ja hyviä askeleita laukkaa lisäykseen. Laukkaan tarvitaan vielä räjähtävämpi lähtö ja ravissa pitäisi vissiin kuskin pystyä istumaankin.


Leevi oli sunnuntaina edelleen väsyneen oloinen perjantaista, eli se sai eilisen vapaaksi ja tänään olisin halunnut maastoon, mutta pohjien takia on koulutreeniä maneesilla edessä. Janita hyppää, joten ajattelin hyväksikäyttää paria puomia ja tehdä ravi- ja laukkatyöskentelyä puomeilla. Kurre valmistautuu starttiin ja Fanni lähtee hiihtolomailemaan ensi viikoksi, eli ponille on ajopainotteisempaa tiedossa :)


4 kommenttia

 1. En tiedä kuinka monta Douppia porista löytyy, mut eihän tää olis sattunut oleen Marielin Douppi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä todellinen järkäle :D Pistäydyttiin viime suomen reissulla kattomassa sitä. Olisi hieno päästä näkemään ihan liikkeessä. Käyppä salaa nauhottaa joku videon pätkä kun ei se Marsi taida innostua itse tekemään mitään koosteita :)

   Poista
  2. Pittee kysyä, passaako Marielille :)

   Poista