7. helmikuuta 2014

Perjantain aamujumppa

Antauduin tänään Wilkun käsiin heti aamusta ja lopputuloksena oli päästäkin hikimärkä hevonen sekä keitettyä spagettia muistuttava ratsastaja. Askartelin Wilkun ohjeiden mukaan pituushalkaisijalle linjan, jossa oli puomi - 2,5m - puomi - 2,5m - pikkupysty - 3m - pikkupysty - 6m - pysty - 6,5m - okseri. Tähän piti tulla vielä yksi okseri 6,5m päähän viimeisestä, mutta Leevillä ei olisi voima riittänyt harjoitukseen enää siinä vaiheessa. 

Alkuun tehtiin kuitenkin ympyrällä ravin ja laukan kokoamista molempiin suuntiin, hakien samalla ulkopohjetta läpi ja allekirjoittaneelta sisäkättä pois kinnaamasta. Perusongelmani on jäädä liikaa sisäohjaan kiinni ja unohtaa ulkoavut lähes kokonaan, eli hevonen karkaa alta ulkokautta. Nyt heitin sisäkäden kokonaan pois, käänsin painamalla ulkokäden säkään ja taivuttamalla sisäpohkeella. Kun saatiin kaikki toimimaan, hevonen oli aikalailla makea! Laukassa kokoaminen vaati superhypernopeaa jalkaa ja autoin hiukan naputtamalla raipalla tahdissa, sillä kokoaminen on Leeville ihan törkeän raskasta ja myös vaikeaa. 

Laukassa tultiin kaarevalla uralla kahta laukkapuomia, ensin 3 askeleella ja sitten kooten 4 askeleeseen. 3 tuli hyvin alusta asti, kootessa oli hakemista alkuun ennen kuin sain ulkoapuni järjestykseen kunnolla ja potkittua vähän ulkopohjetta kunnolla läpi. Puomit tultiin molempiin suuntiin ja näiden jälkeen kävelypaussi, jonka jälkeen aloitettiin ylläolevassa kuvassa näkyvä linja. Eka kerta oli ihan täysi katastrofi, sillä tultiin linjalle ravilähestymisellä ja maapuomeilla piti nostaa laukka. Leevi puksutti tyytyväisenä ravia eteenpäin ja ignoorasi laukka-avut täysin, vaikka mätkin siinä vaiheessa jo raipalla - ja minä sentään hyppään treenit aina kouluraipan kanssa! Meno oli ihan kategoriaan "OHO ESTE... HEI TOINENKIN ESTE! JA KOLMAS! APUA, NELJÄSKIN VIELÄ", siis hevosen osalta. Hetki baanatettiin ympäri maneesia ja pikkuhiljaa sinne linjalle alettiin päästä niinkuin kuuluikin.

Kun Leevi alkoi päästä kunnolla hyppäämisen makuun ja alkoi edetä kunnolla, puututtiin hiukan sen vinoon vetämiseen apupuomeilla nojaamassa viimeiseen pystyyn ja okseriin. Okseri oli lopussa metrin ja pystyn apupuomi siirrettiin okseriin vielä nostamaan hevosta irti esteestä sen lähinnä roiskaistessa esteestä yli jalkoja roikottaen, viimeisillä hypyillä apupuomien kanssa sainkin napata harjasta kiinni jotta pysyn kyydissä niissä leiskautuksissa. Ruuna oli aikalailla poikki tunnin jälkeen ja kotona odotti päiväheinätarjoilu sen suureksi helpotukseksi. 

Leevi on saanut noin viikon Hilton Herbsin Calm and Collected-valmistetta, sillä hevonen jännittää aina kotipihan ulkopuolella ja myös levottomuus karsinassa on huono juttu. Tajusin tänään, että hevosen ratsastettavuus on huonontunut sitä mukaa, mitä kauemmin sitä litkua on tullut annettua... Leevi on käy kohta takaperin ratsastaessa, mutta silti jännittää edelleen. Taitaa loppua ainakin tämän valmisteen syöttö lyhyeen, vaikutus ei ole ihan toivottu!

Maijan valmennuksen ongelmaokseri ja kerrankin se on hevonen, joka dyykkaa!

Huomenna lähdetään Kurren kanssa Tupunan Ratsupihan harkkakisoihin raviohjelmaan ja Leevillä on Annikapäivä. Kurren ja Fannin radasta luvassa videota :) Kurre juoksee Porissa kilpaa ensi viikolla ja Wilkku taivuttelee ponin kunnolla läpi alkuviikosta. Sovittiin myös, että Wilkku hyppää Leevillä lähiaikoina, jotta ruuna saa osaavamman ratsastajan selkäänsä välillä eikä sen tarvitse aina pelastaa minua.

PS: Uusi satula on <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti