11. helmikuuta 2014

Marjukka <3 Avior

Hehkutan nyt koko ajan tuota meidän uutta jakkaraa, mutta sen on pakko olla osasyyllinen Leevin ratsastettavuuteen! Leevi oli tänään alkuun aika viritetyssä tilassa, eilinen vapaa teki tehtävänsä ja Janita juoksutti hevostaan Jadea maneesin toisessa päässä - Jade puhisi ja pörisi ja Leevi oli luonnollisesti täysin vakuuttunut, että Jade syöksyy ruunaraukan kimppuun hetkellä millä hyvänsä. Sunnuntain tavoin otin väistöt uralla mukaan kuvioon nopeasti jo alkukäynneissä ja ruuna alkoikin keskittyä pikkuhiljaa.

Muuten treenailin pitkälti kokoamista ja siitä lisäykseen lähtöä niin ravissa kuin laukassa. Leevi oli alkuun hiukan kiinni vasemmalla, mutta irtosi nopeasti vertyessään. Hampaat pitää tarkistaa molemmilta tyypeiltä lähiaikoina, mutta en usko ainakaan Leevillä vielä suurempaa olevan :) Treenailin hiukan myös KN:n rataan kuuluvaa ravilävistäjää, jossa otetaan 3 askelta käyntiä keskellä. Leevi oli koko treenin ajan tasaisesti kahdella ohjalla ja todella todella hyvin töissä! Lisäykset eivät olleet yhtä hyviä mitä sunnuntaina, mutta väistöt paranevat kerta kerralta. 

Otin myös Kurren maneesille mukaan ja juoksutin sitä ensin pessoassa, jonka jälkeen päästin sen vielä irti. Kurre herättikin hilpeyttä kanssaliikuttajissa, se inhoaa pessoan takajalkojen taakse tulevaa osaa sydämensä pohjasta ja juoksutus alkaakin aina pukkisarjoilla... Kun neiti toteaa, ettei pääse systeemistä eroon, se alistuu kohtaloonsa ja alkaa keskittyä myös liinaajaan. Tarvii ottaa itseäni niskasta kiinni ja juoksuttaa Kurre kerta viikkoon ja erityisesti treenata vasemman laukan nostoja liinassa. Kurrelle oikea kierros on huomattavasti helpompi ja se tarjoaa välillä vasempaan kierrokseenkin oikeaa laukkaa, näin myös ratsastaessa. Vahvistetaan siis sitä vasenta :) Tyylipuhtaita laukanvaihtoja tuli kyllä nähtyä tänään, kun poni nosti oikean laukan ja vaihtoi itse vasempaan.

Illan loppukevennykseksi poni, joka mukamas osaa hirnua - muista HD!


2 kommenttia

  1. Ompas Kurre hieno ponny! Lisää kuvia molemmista :)!

    http://seonminunelamaa.blogspot.com/

    VastaaPoista