23. helmikuuta 2014

Zilpan seurakoulukisat

Hauskaa oli ainakin!

Nauroin nimittäin koko Leevin radan ajan. Ilmeisesti se näytti hieman paremmalta miltä tuntui, sillä raavittiin kasaan 9. sija ja 63,04% - yläpisteissä kaksi seiskaa (ravista käyntiinsiirtyminen ja laukannosto käynnistä) ja muuten 6 ja 6,5. Alapisteissa istunnasta 7 ja muuten 6 tai 6,5.

Leevi esitti oikein parastaan ja oli hulluna Kurren perään, lähes hyppien pystyyn maneesin ulkopuolella jos poni oli alle 10m säteellä ruunaparasta. Verkkaan päästessäni Leevi ajatteli kalauttaa ohi ratsastaneelta Viiviltä pään irti, mutta arvasin sen aikeet etukäteen ja vesitin haaveet pukittelusta reippaalla kannuksenkäytöllä pelastaakseni sivulliset. Käytin verkka-ajan suurimmaksi osaksi laukkaamiseen ja yritin ihan rehellisesti väsyttää ruunaa, joka kulki alkuun varsin wc-ankkana, jännittyneenä ja räjähdysalttiina. Verkassa Leevi alkoi pikkuhiljaa rentoutua ja pyöristyä, mutta arvatenkin jännittyi uudestaan päästessään aitojen sisälle. Ehdin ennen lähtövihellystä kaahailla sen verran ympäriinsä, että Leevi ehti kytätä tuomaria molemmista suunnista.
Rata oli... Oivoi. No, Leevi oli jännittynyt ja alkutervehdykseen tullessa mietin lähinnä, itkeäkö vaiko nauraa ja päätin nauraa. Nauraessa menikin loppurata. Raviohjelmassa Leevi oli kuin kumipallo ja käyntiväistössä tahti odotetusti kärsi, mutta laukkaohjelmassa Leevi alkoi rentoutua ja homma sujui paremmin kuin ravissa. Mokasin ensimmäisen laukkalävistäjän, valmistelin liikaa raviinsiirtymistä istunnalla ja Leevihän siirtyi kiltisti raviin kaksi askelta liian aikaisin. Temponlisäys lävistäjällä oli parempi. 

Leevin rataa ei saatu videolle, sillä kamerani oli päättänyt suorittaa itsemurhan! Mia yritti kaikkensa, mutta vehjas ei inahtanutkaan. Mia sai puhelimellani ihan radan lopun kuvattua, mutten sitten nähnyt vaivaa lataillakseni sitä nettiin.

Kurre oli hieno! 8. sija ja 63,26%, kehuttiin sieväksi poniksi. Poni oli jännittänyt radalla ja paras liike jäi siksi näyttämättä, mutta Wilkun kommentti "ikuisuuden kestäneestä käyntiosuudesta" oli aika osuva :D Poni teki tosi siistin suorituksen ja jälkimmäisestä väistöstä napsahti 7! Olen ponista ihan sikaylpeä. Tajuttiin kuitenkin keskiviikkona, ettei ponilla ole montaa laukannostoa käynnistä tehty ja väistöäkin on menty vain pituushalkaisijalta kohti uraa tai toisin päin, eli kaksi Kurrelle uutta asiaa oli radassa mukana. Lisää vaan ratoja alle, jotta poni jännittää vähemmän ja uskaltaa alkaa leiskautella parastaan - nytkään ei sijoituksesta jääty kuin 1,5 pistettä!

Katsokaa video ihmeessä HD:na, kuvasin puhelimella kameran takia.

On a road to success!


2 kommenttia