7. marraskuuta 2012

Kulutusjuhlaa

Kävin eilen vähän ostoksilla ja kotiutin kermanväriset kokopaikkaiset Pikeur Lugana-kisahousut, Pikeurin luonnonvalkoisen ihanan pehmeän kisapaidan sekä Hansbon kermanvärisen yleissatulahuovan. Lisäksi Hööksin paketista paljastui JH Collectionin ruskeat suitset, tummansininen yleishuopa ja huppu... Lisäksi vielä letityskuminauhoja, nyppimiskampa ja harjanselvitysainetta. Shockille ja itselleni tuli shoppailtua lähinnä, Kurre sai kaksi pulloa betadinea ja metrin mittaisen pumpulipaketin. Siis oikeasti metrin, se paketti on valtava :)

Meillähän siis lähestyy kisat! Nyt lauantaina startataan Lu-Sarin harjoituskoulukisoissa helppo C:1 ja sunnuntaina ilmoittauduttu oman seurani PRRC:n harjoitusestekisoihin luokkiin 60-70 cm ja 80-90 cm. Teen paikan päällä päätöksen, hypätäänkö tuo korkeampi luokka. En ole Shockilla hypännyt kuin 85 cm, mutta radalla ei kuitenkaan montaa estettä ole maksimissa ja poni on aikaisemmin hypännyt 90 cm rataa. Mennään kuitenkin matalamman luokan perusteella, eli jos poni tuntuu kovin väsyneeltä karvojensa kanssa, jätetään korkeampi luokka välistä. Mitä vaan tietenkin voi  vielä tapahtua, meillä ei nimittäin ole tällä hetkellä täysin sopivaa satulaa!

Porin kisat kesällä

Eilen sovitin yhtä Stübben Siegfriediä ja tänään tiedän todella sovittaneeni. Satula oli täysin kivikova ja todella kamala istua. Löysin kuitenkin Manusta eilen vahingossa täsmälleen saman satulan samassa koossa mutta vähän uudempana sekä parempikuntoisena ja ajattelin hakea sen vielä tänään sovitettavaksi. Tuossa eilen sovittamassani oli mielestäni jotain outoa - verrattuna viime viikon saman merkkiseen satulaan, ei vaikuttanut ollenkaan samalta mallilta. Lisäksi toppausten nahka oli halkeillutta ja toppaukset sen oloiset, että toppausta vaatisi. Toivon parasta sen Manun satulan suhteen, en varmaan saa edes koulukisoihin lähtölupaa ilman satulaa :)
Poni on ollut hassu viime ajat. Täysin täykkärimoodissa, laukat kuumentaa ihan hillittömästi ja läpiratsastus ollut mitä on. Jos tänään ei satulan kanssa löydy yhteistä säveltä, läpiratsastan sen kyllä ilman satulaa, kun ilman penkkiä mennessä Shock on ollut tosi hyvä. Eilen ei kaahattu yhtään niin paljoa, mutta vasemmasta irti päästäminen vaikutti ihan ylivoimaiselta. Asiasta keskusteltiinkin tovi.

Loppuun vielä Kurreuutisia: Kurre on palannut! Paise on puhjennut kunnolla ja Kurre käy kuumana ollessaan vain karsinassa ja ulkoilukiellossa, kunnes paise on kunnolla parantunut eikä jalassa tarvi enää pitää betadinehaudetta. Oli työn ja tuskan takana saada ponilta kenkä irti maanantaina paiseen ollessa pahassa kohtaa, mutta selvästi tytsyn olo helpottui kun kenkä lähti. Eilen ponin seistessä käytävällä karsinansiivouksen ajan kävi jo normaali raivokas kuopiminen ja paino varataan kunnolla paisejalalle, eli hyvää vauhtia paranemassa on muru :) Muutaman päivän se joutuu vielä nauttimaan sisätiloista jalka paketissa.

Kevät 2012

2 kommenttia

 1. Vinkiksi: lyhennä ton shocin kanssa vähän ohjaa, yritä pysyä suoremmassa ja pidennä jalustimia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki nämä on työn alla. Lisäksi kunnon kouluvalmentajan hankkiminen :) Shockhan on mulle ihan rehellisesti sanottuna aivan liian pieni vakavamieliseen ratsastukseen, huomaan sen nimenomaan kuvista kun koitan jotenkin itse venkslata itseäni "lyhyemmäksi". Kotona olen mennyt nyt lähes vallan ilman satulaa ja istun ilmeisesti paljon paremmin ponin selässä mitä satulan kanssa. Harmi, ettei edes harkkakisoja saa startata ilman satulaa!

   Tuosta taakse nojaamisesta erityisesti pitäisi päästä eroon. Kehitin tavan säästääkseni ristiselkääni selkävaivojen ollessa päällä akuutteina, nyt se on jäänyt pysyvästi... Huomaan sen aina välillä ja sitten suoristun, kunnes huomaan taas kenottavani. No, josko päästäisi edes kahden viikon välein koulutunnille kun kaverin luokse valmistuu maneesi...

   Poista