12. marraskuuta 2012

Kisaviikonloppu takana

Märkä ja sateinen viikonloppu tosiaan. Shockilla starttasin lauantaina harkkakoulukisoissa helppo C:1 ja sunnuntaina harkkaestekisoissa 60-70 cm sekä 80-90 cm. Kyllä, minä oikeasti hyppäsin sen isommankin luokan! Molemmat kisat järjestettiin Zilpan tiloissa, seurojen Lu-Sar sekä PRRC toimesta.

Lauantaina olin jo häikäistynyt Shockin käytöksestä, sillä se oli täysin lunki kisapaikalla. Katseli ympärilleen ja hirnui, mutta mistään paniikista ei ollut pienintäkään pelkoa. Oltiin Janitan ja Jaden kanssa juuri sopivaan aikaan paikalla, käytiin maksamassa lähtömaksut ja saatiin pian alkaa verrytellä hevosia. Shock ei ole tällä viikolla ollut ihan sataprosenttisen oma itsensä, vaan jotenkin hieman laiska ja vetelä. Syy voi oikein hyvin olla hillittömässä karvassa ja lämpötilassa, joka eilen huiteli +7 tienoilla... Joka tapauksessa, Janita joutui jättämään verryttelyssä leikin kesken (Jadelta löytyikin ikäviä jumeja selästä ja kyljistä, eli oli Janitalta täysin oikea ratkaisu) ja sain Janitan raipan käyttööni. Shock tuntui hyvältä, pidensi askelta ja oli kiva ratsastaa. Jätin raipan pois ja tiesin siinä vaiheessa, että tämä ei tule menemään liian hyvin.

Odottaessani lähtömerkkiä kiersin rataa kouluaitojen sisäpuolelta, maneesissa kun oltiin. Onneksi kierrettiin, sillä Shock päätti kytätä puolen kierroksen verran. Sain sen onneksi takaisin lähes-keskittyneeseen mielentilaan ja aloitettiin ohjelma. Alku tosin oli hyvä, sillä ekasta arvostelukohdasta ropsahti seiska! Kaikki kolme askeleenpidennystä oli katastrofi ja vitosen arvoisia, sillä en vaan saanut pidennystä ulos. Peruutus oli siisti, vasemmassa laukassa "takaosa ei laukkaa kunnolla"... No, eikai kun ei se hemmetin poni pyörittänyt laukkaa kunnolla! :D Olen saanut vaan kehua ponia tähän mennessä kotitreeneissä ja nyt se palautti minut kerralla maan pinnalle. Lopun voltista saatiin taas seiska ja kehuja pyöreästä voltista. Alapisteissä käsketään ratsastaa rohkeammin ja mainitaan siisti istunta! Jee! :) Pisteitä 124 ja prosentteja 62% tasan, jolla päästiin kolmannelle sijalle. Olin aika yllättynyt sijoittumisesta ja tottakai iloinen, hävittiin voittajalle 2,5%. 

Eilen poni oli taas hyvä verryttelyssä, mutta radalla olisi saanut liikkua enemmän eteen. 60-70 cm oli ihan ok-sujuva, itseä jännitti miten selvitään uusinnan viimeisestä käännöksestä vasemmalle. Arvostelu oli siis 367.1, perusradalla kolahti muutamaan kertaan mutta puomit pysyi ylhäällä. Poni hyppäsi mukavasti, sain ratsastaa aktiivisesti jalalla ja leikkiä oravaa muutamassa välissä kun poni mietti mennäkö vai ei. Oltiin kuudensia, ruusuketta ei saatu, mutta ihan ok-fiilis jäi ja lähdin hyppäämään vielä seuraavan luokan.

Seuraavassa verkassa halusin ponin rehellisesti hereille ja ratsastin laukkaa niin paljon eteen kuin siinä tilassa uskalsin. Verkassa pari hyppyä jotka olivat yhtä lukuunottamatta hyviä ja lähdin ihan semiluottavaisena radalle, joka oli sama kuin edellinen. Ja mitä tekee poni? Jotain, mitä se ei ole ikinä ennen tehnyt! Ykköseste hyvin, kakkonen ja kolmonen ihan ok, samaten nelonen. Sitten lähtikin menemään mielenkiintoisesti, sillä Shock alkoi kytätä jo kerran hyppäämiään esteitä, eikä tuntunut tuntevan raippaa eikä kannuksia ollenkaan. Tehtiin niin uskomattomia hyppyjä suoraan ylöspäin useammallekin esteelle, olin odottanut tällaista suoritusta vain uusinnan ensimmäiselle esteelle, johon oli lisätty kaaripalat alle. Rytmin kadottua en saanut sitä enää millään takaisin, loppuun tuli onneksi vielä pari siedettävää hyppyä. Niitä hetkiä, kun oikeasti hävettää :D Silti ponnistettiin kuudennelle sijalle, en kyllä käsitä miten.

Tiedossa on paljon valmentautumista, harkka- ja seurakisoja koulussa ja esteillä, rutiinin hakemista ja toivon mukaan myös pian pirteämpi poni. Kipeältä se ei tunnu, vain väsyneeltä ja laiskalta. Lisätään nyt sen ruokintaan kivennäisen lisäksi kauraa ja toivotaan ponin muuttuvan mahdollisen talven tullessa pirteämmäksi. Tosin jos viime vuoden mallilla mennään, meidän talvi tulee aikaisintaan tammikuussa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti