9. elokuuta 2012

Satulan mallailua ja rallittelua

Mallailin tänään kiefferin flättärisatulaa Shockin selkään. Shockin laihtuessa ja saadessa lihaksia eri paikkoihin, on vanha satula käynyt epäsopivaksi. Vaikka poni liikkuu edelleen hyvin, ei kiukuttele satuloidessa tai selkäännousussa eikä muutenkaan ole reagoinut satulaan, ollaan omistajan kanssa aloitettu uuden etsintä.

Ilmeisesti ratkaisu oli lähempänä kuin olisin uskonut, sillä meillä on valjashuoneessa tosiaan tuo Johannan kieffer. Sain luvan sovittaa sitä ja ihme kyllä, se tuntui sopivan kyytiin! Heitin lyhyehkön maastolenkin suhteellisen virkeällä ponilla tällä satulalla ja poni tuntui liikkuvan hyvin, innokas se oli ainakin. Oli tosi outoa istua nahkasatulassa pitkästä aikaa, kun on pitkään istunut synteettisessä wintecissä! Poni oli tosiaan ihan supervirkeä, vastasi tosi hyvin pohkeelle ja oli melkein pelottavan säpsy. Ravailtiin alkuun pätkä, sitten pätkä laukkaa, pätkä kävellen, taas vähän laukkaa, taas kävelyä. Poni halusi välttämättä kääntyä ruohikkoiselle polulle jolla sompailtiin ennen kengän putoamista, joten laukattiin se polku vielä päästä päähän. 

Oli tarkoitus saada poni hikoamaan sen verran, että näkisin satulan jättämät hikijäljet. Poni hikosikin kevyesti, vaikka lenkki oli kohtuu reipas verraten esimerkiksi niihin lenkkeihin, mitä tehtiin alkukesästä ponin tullessa meille - kunto on kohonnut hyvin! Ehkä meillä on toivoa startata kenttää ensi kaudella ;) Estevalmennuksessakaan poni ei hionnut paljoakaan, satulan alta ja kaulalta. Aikaisemmassa valkassa poni oli litimärkä kaulalta. Takaisin asiaan, satula jätti symmetriset hikijäljet, eli pitänee yrittää löytää myytävää kiefferiä sovitukseen.

Valmennuksen huonoin hetki. Emme kaatuneet nenällemme alastulossa, vaikka siltä näyttääkin :D
(c) Janita!
Pitää koeponnistaa tuo kieffer vielä sileällä työskennellessä, olin huonosti nukutun yön ja töiden jäljiltä niin poikki, ettei kouluratsastus huvittanut tippaakaan. Huomenna vaihteeksi vuorossa iltavuoro, joten voin hyvin käyttää aamun tuuppaukseen. Shock saanee sunnuntain vapaata Kurren startatessa Porissa, seuraavat vapaat tiistai ja keskiviikko koulun ja töiden takia. Viivi on lupautunut liikuttamaan ponit minun viettäessä KESÄLOMAA 17.-20.8. siskon luona Helsingissä. Korkeasaari, here I come!

Viivistä puheenollen, kultainen Viivi ratsasti Shockin myös eilen kun pyysin :) Menin jo yhdeksi töihin, enkä onnistunut heräämään tarpeeksi aikaisin kunnoon ratsastusta silmällä pitäen. Viivi käytti Shockin maastossa, enemmän voi lukea Viivin blogista.

Shockin kanssa kaahailun jälkeen valjastin Kurren - joka on alkanut kasvattaa talvikarvaa. Elokuussa. - ja otettiin nopea viimeistely sunnuntaita varten. Poni tuntui hämmästyttävän laiskalta viime kertaan nähden, mutta laittoi kiltisti kaviota toisen eteen huomatessaan mamman ottaneen piiskan mukaan. Ajoin 2,5 vetoa, 2 kokonaista ja yhden suoran puoliväliin asti. Eka oli tosi löysä, toinen ilman marjastajamummoa olisi ollut hyvä. Poni loikkasi järkyttyneenä kaksi metriä sivulle, kun puskasta yhtäkkiä nousi mummo suoraan kohdalla... Tosin niin olisin hypännyt minäkin.

Viimeinen puolikas veto oli tosi kivan tuntuinen. Voisiko poni vaan tuntua samalta sitten Porissa? Meitä vähän turhan moni veikkaa taas kärkikamppailuun, se vaan taitaisi vaatia mun saavan a) Kurren juoksemaan vähän enemmän tosissaan mitä tähän asti b) muiden laukkaavan hylkyyn. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti