26. elokuuta 2012


Eilisistä koulukilpailuista selvitty. Lopputuloksena 61,75%, sijoitus 6/21 eli ensimmäinen ei-sijoittunut! Olen ihan sikaylpeä ponista, vaikka olinkin verryttelyssä jo valmis heittämään pyyhkeen kehään :)

Tosiaan, päästessäni verkka-alueelle, poni tapansa mukaan kyttäili uutta paikkaa, mutta käyttäytyi asiallisesti. Tarkoituksena oli ottaa vähän pidempi verkka, jotta poni ehtii tottua uuteen paikkaan ja alkaisi rentoutua kunnolla. Suunnitelma hyvä, toteutus vain vähän ontui... Shock päätti pelätä kuollakseen hevoskoppien lastaussillan avaamisesta tulevaa ääntä ja otti aivan täysin varoittamatta hillittömän kiitolaukkasyöksyn uralta kohti kentän keskustaa. Tässä vaiheessa sain vielä vedettyä ponin yhden ohjan pysäytyksellä seis ja matka jatkui.
Shock kuitenkin toisti tämän ryntäyksensä vielä kahdesti vai peräti kolmesti! Viimeisellä kerralla pysäytin ponin aitaa päin ja mietin jo ihan tosissani, josko jättäisi leikin kesken jo siinä vaiheessa. Jostain löytyi sisua kuitenkin jatkaa ja tein kaikenlaisia mahdollisimman helppoja juttuja yrittäen saada ponille tekemistä ja saada sen keskittymään. Pikkuhiljaa poni alkoikin toimia ja rentoutua. Temponvaihtelua, pysähdyksiä ravista, siirtymisiä ylös- ja alaspäin, loivaa kiemuraa, milloin mitäkin tuli tehtyä. Poni alkoi sekä tuntua että kuulemma myös näyttää hyvältä.

Lievästi vauhdikkaampi laukannosto...
Kun siirryttiin verkkakentältä isolle kentälle odottelemaan vuoroamme - periaatteella yksi radalla ja valmistautuva odottaa radan vieressä - Shock keksi vaihteeksi pelätä jotakin autotien puoleisessa päädyssä ja otti nopean syöksyn, jonka sain onneksi lähes heti aisoihin. Taas takaisin töihin, mutta en luonnollisesti ehtinyt uudella kentällä saada ponia yhtä hyväksi mitä verkassa. Meidän vuoro tuli, saatiin kiertää kouluaidat sisäpuolelta ja myös aloitus sisäpuolelta. Sen verran olin ovela, että näytin tuomarin auton molemmista suunnista.


Radalla poni oli vähän epätasainen, mutta taipui kivasti ja jopa vähän lisäsi kun piti. Ekaan kevennyslisäykseen tuli tahtirikko, mutta loppu hyvin, kolmikaarisessa poni nyppi päätään mutta tie oli hyvä. Askeleenpidennys istuen oli "yritteliäs" :D
Oikea laukka nousi ensin väärin, mutta pyöri ok kun sain vaihdettua. Poni kulki verkassa nyökyssä myös laukassa ENSIMMÄISTÄ KERTAA IKINÄ, kun istuin satulassa - annoin siis myös radalla vähän vapaamman muodon ja tästä tuli huomautusta erikseen, mutta niin kauan kun poni sen vapaamman muodon tarvii, se sen myös saa :)


Jäi tosi tyytyväinen olo kyllä, vaikkakin vielä viimeistä volttia tehdessäni mietin, mihin ihmeen kohtaan ohjelmassa tehtiinkään lopputervehdys. Järkeilin, että suurimmassa osassa ohjelmia se tehdään G:hen, joten tehtiin niin myös tässä. Oli oikea ratkaisu :)

Seuraavaksi suunnitteilla LuRan seurakilpailut 15.-16.9. Lauantaina esteitä, tarkoituksena hypätä 60cm ja 80cm, sunnuntaina tarjolla koulua helppo C:2 2000.



Vasempaan kierrokseen ei ihan vielä kuljeta oikein päin :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti