27. lokakuuta 2013

Mikä fiilis!

Eilen olin tallille lähtiessäni ihan valmis noin yleistäen myymään hevoset pois ja alkaa harrastaa jotain mukavaa sisälajia. Lähdin kuitenkin Leevin kanssa maneesille ja tyrkkäsin sitä käynnissä ja ravissa vähän läpi, ennen kuin Annika kiipesi tänään selkään. Olen viikon kävellyt ympäri maita ja mantuja pitkin ohjin, eli oli aikakin vähän potkia pohjetta läpi :)

Eilen Leevi oli hieno, mutta tänään se oli vielä hienompi! Eilen keskityin vain saamaan pohkeen läpi ja hevosta ohjan ja pohkeen väliin, tein muutamia pohkeenväistöjä molempiin suuntiin käynnissä ja ravissa keskihalkaisijaa lähtien vuorotellen päästä eri suuntiin sekä nelikaarista kiemurauraa, jossa jokaisen kaaren sisälle voltti. Poni oli niin hieno varsinkin kiemuralla! Taipui molempiin suuntiin hyvin ja oli tosi tasainen edestä. Hyvillä mielin pakkasin ruunan autoon ja tarjoilin kotona ilta-aterian.

Tänään Annika ratsasti samaan aikaan, kun Wilkku meni Kurrella ja kiipesin itse Leevin selkään lopuksi vielä hetkeksi. Wilkku huuteli hiukan ohjeita ja olin välittömästi hiestä märkä hyvin kerrospukeutuneena - mm. toppaliivi päällä - mutta ai että kun aloin saada sisätakajalkaan jotain otetta! Asetin Leeviä ulos ympyrällä saadakseni sen takajalan haltuuni ja se tuntui niin kivan pyöreältä selkään, ettei tosikaan. Lisäsin vielä haastetta sillä, ettei minun tosiaan pitänyt ratsastaa ja viiletin reippaana tyttönä tennareissa ja ilman kypärää, mutta omapa on pääni ja minä siitä kärsin, jos tipahdan ilman pottaa. Normaalisti pidän kypärän päässäni, mutta joskus tulee näitä erikoishetkiä.

Kurre oli pahalla päällä ihan silminnähden ja sanoin sen Wilkullekin, kun tämä kiipesi selkään. Tänään tulikin pukki joka kerta, kun raippa osui neidin herkkään peppuun :D Se oli lähinnä huvittavaa katseltavaa, kun poni kiukkusi minkä ehti ja joutui siitä huolimatta töihin. Tunnen kuulemma ponini hyvin, kun voin sanoa heti jos sillä on paha päivä :)
Kurre meni ravipuomeja pohkeenväistön ja perusratsastuksen lisäksi. Väistöt alkaa sujua tosi hyvin! Harmi, etten saanut kuin sen huonoimman kerran videolle asetellessani puomeja valmiiksi. Erityisesti minua lämmitti tänään laukannostot, sillä tänään tuli useampi tositosi hyvä nosto! Poni alkaa olla nostoja vaille valmis kouluradalle. Jos jotakuta ihmetyttää Kurren hännänheilutus videolla - se on sillä tapana aina, kun siltä vaatii jotain. Tekee samaa myös ajaessa, on tehnyt varsasta asti. :)

Ihana Emma oli varta vasten kuvaamassa, kuviakin siis tulossa myöhemmin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti