20. lokakuuta 2013

Kävelyä ja arnikahoitoa

Molemmat nasuttimet hoidettiin viikolla. Raine löysi Kurrelta heti ison lukon alaselästä, joka saatiin manipuloitua auki - jatkohoitona seurataan, tarvitaanko toinen hoitokerta ja hieron pari kertaa päivässä arnikaa alaselän alueelle. Lisäksi Wilkku ratsastaa ponia oikein oikeinpäin ja eteen-alas, ajoa normaalisti. Fanni tulee seuraavan kerran ratsastamaan parin viikon päästä, kun saadaan akuuttihoito ohi :) Luovuin 5-vuotismestaruusajatuksesta kokonaan, ensin poni raiteilleen ja sitten vasta starttia. Ostan sille myös nyt sen BOTin selkäloimen, mitä olen jo jonkin aikaa miettinyt ja Raine näytti ajatukselle vihreää valoa.

Leevi tosiaan yski ihan kunnolla viime tiistaina, kun piti olla Sneckin estevalmennus. Peruin valkun ja soitin eläinlääkärin käymään, joka otti verikokeet hevosesta ja luonnollisesti kuunteli keuhkot. Jo keuhkoista löytyi ääni, joka laittoi Leevin muutaman viikon kevyelle käynti-ravi-kuurille ilman hikoamista, sen jälkeen tsekataan tilanne uudelleen. Veristä ei löytynyt mitään erikoista, rautakuurille Leevi joutuu. Anemiakin on hyvin hyvin lievä.

Ja miten on Leevin rauhallinen liikutus alkanut? Olen meinannut olla mm. päälläni ojassa. Leevi on hieman viritetty tällä hetkellä... Porissa joko tuulee tai sataa aina ja nyt on ollut sen tuulen vuoro. 8-10m/s puhaltava tuuli peltoaukealla ei ole ihan paras mahdollinen keli rauhalliselle maastoilulle, sanoo Leevi :)

Yritän saada jotain kuvamateriaaliakin elikoista taas lähiaikoina. Maikki tulee hoitamaan Kurren ensi viikolla ja keskustelen samalla eläinlääkärin heittämästä akupunktiosta Leevin kohdalla. Ell oli sitä mieltä, että Leevi voisi hyötyä siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti