21. heinäkuuta 2013

Toivepostaus: Kurren tulevaisuudensuunnitelmia

Parikin ihmistä on kysynyt erityisesti Kurren astutukseen liittyviä kysymyksiä viime aikoina ja ajattelin tältä pohjalta askarrella ponin tulevaisuuteen liittyvän postauksen.
Kuvasta kiitos Heidi Torsti
Vuoden 2013 päätavoite on lokakuussa juostava 5-vuotismestaruus Kouvolassa - ellei kelit mene aivan järkyttäviksi. Kurre ei maahansidottuine liikkeineen ole paras mahdollinen kurakelin poni ja Kouvola on niin pitkällä, että sieltä kieltämättä haluaisi jotain menestystäkin :) Pidän kuitenkin katseen kohti Kouvolaa ja suunnittelen ponin startit ja treenin sen mukaan. Nyt elokuussa on kolme Kurrelle sopivaa starttia, jos lähdetään kokeilemaan Seinäjoen monteen. Syyskuussakin taisi olla kaksi starttia ja lokakuussa sitten mestaruus ja mahdollisesti jokin toinen startti. Sen jälkeen jäädään talvilomille ja keskitytään taas täysillä ratsastuspuoleen, eli annan Kurrelle ajoloman.
Jos Kurren ratsutus on edennyt starttikauden ohella tarpeeksi, tuputan Tuulia johokin valmennukseen talven aikana, no doubt :)

Ensi kevät pyörähtää jännittävissä merkeissä käyntiin ja projekti The Vauva alkaa. Kurre ei näytä kiimaa ja on täysi arvoitus, tekeekö se mokomaa ollenkaan. Neuvottelin jo aiheesta eläinlääkärin kanssa ja tultiin siihen tulokseen, että ultrataan neiti huhtikuusta alkaen ainakin kolmesti viikon välein. Kolmen viikon aikana pitäisi löytää kiimakierto, jos siellä sellainen pyörii. Jos pyörii, eikun orille. Ellei, olen jo varautunut kaikkeen kiimapiikistä ugandalaisiin sadetansseihin.
Kurrevauva! (c) Signe Håkansson
Kurren ensisijainen homma ensi vuonna on siis tulla tiineeksi ja sen jälkeen kantaa varsa loppuun asti. Jos mahdollista, saatetaan ajaa muutama startti kilpaa. Kurrea tullaan kyllä liikuttamaan niin kauan, kuin se on siihen suostuvainen - sitä lihapullaa ei pysty laihduttamaan enää kukaan normaaleihin mittoihin, jos se seisoo vuoden :) Varsavuoden jälkeen joko treenataan takaisin radoille, todennäköisesti eri kuskille tai sitten poni saa jäädä ratsuksi kotiin ja tehdä vauvoja välillä. Aika näyttää, mitkä ovat intressit ja ehtiminen parin vuoden kuluttua.

Ai se orivalintako kiinnosti? Kiimakierrosta kun ei ole takeita, en lähetä ponia heti Ruotsin ykkösvalintani Ernst Ronaldon luokse. Kurre heilastelee ensin Gemstone Ariaa, jonka kanssa varsa saa kyllä linjauksen Vagabondiin - mutta ei ole tuo Kurren puolisisko Smedens Varennakaan linjauksesta pahemmin kärsinyt :) Haluan vain ensimmäisen varsan suomalaisorin kanssa, jolloin selvitetään tiinehtyvyys. Kuka sitä paitsi tietää, millainen tykkiori Suomessa on ensi keväänä.

4 kommenttia

  1. ei munkaan tamma kiimoja pahemmin näytellyt, jonkin verran pystyi seuraamaan lievästä limanerityksestä kiiman aikoihin, mutta muusta ei.
    sinä kesänä kun halusin sen astuttaa, se kuin ihmeen kautta näytti kiimansa ja antoi yhden ruunan hyppiä selkäänsä laitumella -> poni autoon ja oriille ja hyvin meni homma.
    nykyäänkin näyttää kiimaa vain jos on tarpeeksi miehekäs ruuna (eli sellainen joka vähän tykkää hyppiäkin), muuten ei ole mitään eroa (ei pissaile ylimääräisiä, kilju tms mitä jotkut tammat kiimassa tekee).

    eli tsemppiä vaan, kyllä sillä varmaan kiimat on mutta niin huomaamattomat ettei niitä nää. ori varmaan saa kyllä esiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnän, että musta tuli Pommacin kohdalla hirveän skeptinen - jos mulle osuu steriili ori, ei se maho tammakaan mikään mahdottomuus ole! :D Ei, kyllä mä uskoisin kiiman pyörivän ainakin miten kuten, mutta haluan kuitenkin varmistella ensin.

      Poista
  2. lopetat kurrella ajamisen varsomisen jälkeen? alkaako viivi ajaa kurrea vai aikooko se ajaa ponikorttia missään kohtaa? tää oli kiva postaus ja ihana kurre vauvana ja vieläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tehnyt mitään kiveen hakattuja päätöksiä, mutta olen tänä vuonna jo 23-vuotias. Olen mielestäni kovin vanha ajamaan poneilla kilpaa :) Kurresta en kuitenkaan helpolla luovu, eli sopivan kuskin puutteessa olkoot ratsu.

      Viivillä alkaa itse asiassa korttikurssileiri ensi sunnuntaina. Viivi ei kuitenkaan ole ajanut Kurrella koskaan, eli ei voi edes tietää, sopiiko Viivin käteen :)

      Poista