31. heinäkuuta 2013

Viime viikon kuvia

Kaikenlaista kivaa päivitettävää olisi, mutta päivitä nyt kun olen edelleen koneeton. Käytän poikaystäväni macbookia välillä, mutta en mieluusti siirtäisi kuvia tälle koneelle kun joudun ne kuitenkin poistamaan heti postaamisen jälkeen. 

Viime viikolla oli erikoisohjelmana Jonnan montehiitti keskiviikkona ja Wilkku meni sunnuntaina. Hiukan oli merkkejä ilmassa, että tämä




on kuitenkin enemmän Kurren laji kuin tämä




Hiitti oli ihan ok, kun lämmityksen jälkeen pidennettiin jalkkarit niin pitkäksi kuin mahdollista. Kurre reagoi pieneenkin painonheilahdukseen tarjoamalla laukkaa, eli oman painopisteen pudotus niin alas kuin mahdollista oli paras keino saada Jonna mahdollisimman vakaaksi. Jonnassa ei ollut mitään vikaa, vaan Kurre on vaan superherkkä painonsiirrolle ja tarjosi sitä, mitä muutamaa päivää aikaisemmin oli treenattukin :) Oli tosi kuuma päivä ja kello sopivasti yksi, joten ajettiin 1600m hiitti ja se oli siinä. Kurre tuntui tajuavan vasta sen 1600m juostuaan koko homman idean... Katsellaan vielä yksi hiitti, mutta olkoot ellei edelleenkään tunnu maistuvan. Tämä oli lähinnä kokeilu, ilmoitetaanko Liedon näyttelyyn vai Seinäjoen poniraveihin monteen, nyt liputan näyttelyn puolella.






Sunnuntai taas kului kouluratsastusmerkeissä, minä yritin kuvata videota ja Mia kameralla. Enemmän tosin taidettiin keskittyä Tompan ja Oonan painimiseen :) Poni oli alkuun pohkeen takana, mutta ratsastettiin sieltä nopeasti pois. Alussa se myös yritti jäädä mukavasti pieneen ponitikitykseen, mutta alle viidessä minuutissa alkoi askel venyä normaaliksi, kun Wilkku sai pohkeen kunnolla läpi. Kurre harjoitteli tällä kertaa ensimmäisiä pohkeenväistöjään, jotka sujuivat yllättävän hyvin ekaksi kerraksi! Kurre väistää kyljellä pyytävää kättä, mutta rehellisiä väistöjä ei olla ennen treenattu. Nyt tuli oikein mallikelpoisia ristiaskelia aina välillä, ei luonnollisestikaan koko aikaa. Laukoissa välillä mentiin kunnon muuli-ilmeellä pää taivaassa ja tarjottiin myös väärää laukkaa, mutta se nyt oli odotettavissakin kun vasta toista kertaa laukattiin. Hyvin laukat nousi alkukangertelun jälkeen ja hölmöä kyllä, vaikeampaa vasenta laukkaa tarjottiin oikealle. Wilkku tosin sanoi ponin olevan huonompi vasemmalle, mutta laukka sujuu silti vasemmalle paremmin. Otan syyt tästä, treenaan sitä ihan liikaa nimenomaan vasemmassa kierroksessa ajossakin... Nyt nimittäin keskitymme enemmän siihen oikeaan puoleen!













2 kommenttia

  1. Meillä ilmeisesti painitaan tuon ruunanretaleen kanssa ihan samoissa ongelmissa kuin teilläkin, tosin oikeaan kierrokseen ei tahdo laukka nousta. Treeniä treeniä ja hiljalleen mennään parempaan :)

    VastaaPoista
  2. Ponista tulee vielä tosi näyttävä kouluratsu! :) Meillä muuten samankaltainen ongelma, huonopi oikeaan suuntaan, mutta oikea laukka pyörii vasenta peremmin...

    VastaaPoista