19. toukokuuta 2013

Varustepostaus osa II: loimiarsenaali

Edellisestä siirtotallipostauksesta sain hyvin aasinsillan esitellä Kurren loimet, kerroinhan hyvän loimivaraston auttavan talvella. Suurin osa loimista on kooltaan 115cm ja kuten kuvista voi huomata, en kerää minkään tietyn värisiä loimia, vaan valitsen siihen hetkeen sopivia. Ella käyttää sujuvasti Kurren loimia meillä asuessaan. Kuvaamatta jäi kaksi loimea ja yksi lensi roskiin, iänkaikkisen vanha Horse Housen kaulakappaleellinen fleece jonka hajoamista olen odottanut jo pari vuotta.

Ulkoloimet




Kurren toppaloimena on ollut Pommacilta peritty Hansbon 300g täytteellä oleva, kiinteällä kaulakappaleella varustettu toppaloimi. Tämän kimppuun ikävä kyllä rotat hyökkäsivät muutama vuosi sitten ja tänä vuonna huomasin loimen vuotavan räntäsateella, eli uusi toppaloimi on kotiutettava kesän aikana. Jätän tämän kuitenkin varaloimeksi ja esimerkiksi Ellaa varten, jos tulee toppaloimen vaativaa keliä.




Rain Busterin sadeloimi, näitä minulla on kaksi. Tämä on alunperin ostettu Kurrelle ja muuten samanlainen, mutta musta-harmaa Pommacille. Ella käyttää tätä loimea huonolla kelillä ja musta on varaloimena, siihen saa myös kaulakappaleen. Tästä Kurren entinen tarhakaveri ystävällisesti repi kaulakappaleen kiinnitystarran päällisen irti, eikä tuohon tarraan yllättäen tartu enää mikään.
Kurre käyttää itse Bucasin Irish Turnout-sadeloimea, jota ei tullut kuvattua. Loimi on musta keltaisin Bucas-tekstein ja se sopii Kurrelle niin järjettömän hyvin, että jatkossakin Kurren loimet tulevat olemaan Bucasin mallistoista.

Sisäloimet




Hansbon 400g mahaläpällinen sisätoppaloimi, jonka ostin viime talvena. Tämä on raivostuttava pukea ja riisua, mutta todella todella lämmin! Ostan tähän vielä kaulakappaleen ja pienennytän tämän kaulaa, kun saan talviloimet pestyä. Hiukan reilu Kurrelle edestä, mutta liukas sisäpinta.




Hööksin 150g toppaloimi, ollut ihan älyttömän hyvä! Tätäkin pienennetty edestä, mutta muuten istuu ponille hyvin. Yleensä talvella alusloimena, viime talven paukkupakkasissa lisäsin tämän päälle ylläolevan Hansbon tarvittaessa. Kurre oli juuri klipattu ennen pahimpien pakkasten iskemistä.




Eurohunterin tallitoppaloimi, paksuudeksi ilmoitettu 200g. Kurrelle reilu, mutta menee hyvin sisäloimen ja ulkoloimen välissä paukkupakkasella, kaulakappale ulottuu korvien päälle asti joten lämmittää hyvin. Sisäpinta ei ole liukasta materiaalia, joten en halua käyttää tätä suoraan ponia vasten. Ostin tämän ensihätään viime talvena Kodin Terrasta, kun piti saada sunnuntaina heti lisätoppausta ponille - sen hillittömän pakkasen aikaan, kun poni oli juuri kaljuuntunut. Tämä oli kylmimpinä öinä Kurrella tuon Hööksin ruskean toppiksen päällä sisällä, kun poni asutti hetken aikaa yksin huonommin lämpöä pitävää tallia. Nykyisessä tallissa Kurre läkähtyisi kahden loimen alla talvellakin.




Tämän ostin Manun eli Ratsastusvaruste Nurmen alennuksesta, olisiko maksanut peräti 15 euroa. Kuljetusloimena syksyyn ja kevääseen, fleecevuorinen ja liukaspintainen loimi. Lämmittää kuljetuksessa tarpeeksi olematta kuuma :)




Mun tämänhetkinen suosikkiloimi, jonka ostin Seinäjoen poniraveista raviautosta. Tämäkin pienennetty edestä, sisäpuoli froteeta ja ulkopuoli puuvillaa. Ihan törkeän hyvä kuivatusloimi, ollut myös talliloimena viileinä kevätöinä estämässä pienen karvattoman ponin palelua.




Finntackin villaloimi, Pommacilta perintöä tämäkin. Edestä pienennetty, ihana talvella.




Hööksin villasekoiteloimi. Aika naftia kokoa, ollut varsaloimena eli Kurrella varsa-aikaan ja nyt Ellalla kuivatusloimena tarvittaessa. Loistavan kokoinen edestä!




Eurohunterin kaulakappaleellinen fleece, ostin muistaakseni 2007 Teivon poniraveista. Ollut tosi hyvä, mutta alkaa tulla tiensä päähän pikkuhiljaa - alkaa revetä saumoista. Ostan näitä lisää jos jostain löydän.




Thermo Masterin eli Hööksin ornamenttifleece, Pommacille hankittu. Tästäkin alkaa saumat väsyä, mutta ihana loimi! Aika paksu ja lämmin, kuivatusloimena nykyään.




Ihkupihku Hööksin fleece :) Tämäkään ei ole suurta kokoa, eli sopii Kurrelle hyvin edestä. Väri on ihku!




Taas mennään perintölinjalle, ihka ensimmäinen Pommacin Suomeen tullessa raviautosta ostettu loimi. Pienennetty edestä, villasekoitevuorinen puuvillaloimi. Tykkään tästä ihan älyttömästi, hyvä viileän kelin talliloimi. Pysyy hyvin paikallaan eikä pahemmin valu mihinkään suuntaan, lisäksi tässä on jalkalenkit - joita en ole tainnut käyttää ikinä.

Muut loimet




Ensimmäinen voittoloimi Ypäjältä, veljekset Wahlstén Oy. Kiva muotoilu, mikrofleeceä, edustukseen.




Toinen voittoloimi, jonka ei pitänyt edes meille tulla. Sekaannuksen vuoksi seiskavitosiin ei tilatut poniloimet saapuneetkaan ja lähtivät voittajille jälkitoimituksena, laitettiin sponssiloimet seuraaviin raveisin - joihin ei B-lähtö tullutkaan kasaan. Kurre siis juoksi isäni sponssaamassa lähdössä ja napsaisi voiton Iitun ohjastamana ja toi Finntigin loimen kotiin. Tätä ei raaski käyttää, kun on valkoinen :)




Ja kolmas voittoloimi, tämä on Kurren neljännestä startista Kokemäen poniraveissa. En henkilökohtaisesti tykkää näistä Pony Power-loimien väreistä, mutta onpahan hyvä Mildtexin kuivatusloimi talveksi! Mildtexin loimissa on käyttöloimiksi ehdottomasti parhaat kiinnitykset, kunnon lukot edessä joita availlessa ei riko käsiään.




Thermo Masterin ratsastusloimi. Ostin tämän jostain kuninkuusraveista ravitorilta alennuspöydästä, mitkäköhän ravit oli kyseessä... Ollut aika vähällä käytöllä, mutta saa viriteltyä myös valjaiden kanssa käytettäväksi.




Jacksonin heijastinpeppupeitto, tämäkin elämää nähnyt ja Pommacille alunperin ostettu. Käytössä syksystä kevääseen aina kotiportin ulkopuolelle poistuessa ratsastaessa, valjaisiin hankala virittää mutta onnistuu. 

2 kommenttia

  1. Upeita loimia kertakaikkiaan, oletko myymässä turhia loimia / tavaroita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa juuri loimia kuvatessani mietin, ettei mulla pahemmin ole mitään turhaa, vaan kaikki on käytössä mitä tallista löytyy. Jos jostain päätän luopua, löytyy facebookin koko Suomen ponitarvikekirppikseltä ja mahdollisesti myös blogista :)

      Poista