8. toukokuuta 2013

Viikot vierii

Blogin puolella on ollut hiljaisempaa ja ihan syystä. Koulussa on loppukiri meneillään, sillä minun on määrä valmistua 31.5. eli aika tarkkaan kolmen viikon kuluttua - vuoden etuajassa koulutusohjelmastani! Tällä hetkellä työn alla on kaksi eri näyttelyprojektia, joista toisen esitys 14.5. ja toinen 21.-22.5., maanantaina 13.5. on tarkoitus tehdä viimeinen ruotsin koe sekä antaa vielä mainostekstauksen näyttö. Ei ole liiemmin ollut aikaa blogata, kun pitäisi ehtiä töissäkin käydä ja hoitaa ponnyt :)

Kurre the Yksisarvinen!
Kuvasta kiitos Janitalle :)

Lauantaina pidin Tuulille tunnintynkää, maanantaina kävin Kurren kanssa hiitillä, tiistaina oli ponin hieronta ja illalla kevyttä käyntityöskentelyä Tuulin kera. Viivi monteilee huomenna, ellei sula vesisateessa... Tänään on ollut niin ihanan lämmin ja kesäinen ilma, joten onhan jo aikakin vettä sataa. Vasta alle viikko oltu ilman...

Kurre ei ollut lähelläkään parasta raviaan maanantaina, mutta teki silti hyvän hiitin. Etukenkiä rukataan uuteen uskoon eli sama ongelma kuin viime kaudellakin, etupää ei ehdi alta pois. Tällöin poni heittää helposti vinoksi mahtuakseen juoksemaan ja takapää hakee helposti laukalle. Tein täyden päivätyön pitääkseni neidin ravilla, tosin palasten loksahtaessa paikalleen ravikin kulki vähän paremmin. Hirveän hyvä mieli jäi, ensi hiitillä hieman erilainen lämmitys ja toisenlaiset popot ja katsotaan miten kulkee. Tähtäimessä on Turun poniravit 8.6., jotka juostaan sopivasti minun ensimmäisen ansaitun kesälomani aikana! Lomailen töistä kolmisen viikkoa tänä kesänä, ensimmäiset kaksi viikkoa kesäkuussa ja elokuussa vielä viikon. Suunnitelmissa on juhlistaa avomieheni syntymäpäivää (olemme peräti samaan aikaan lomalla!) ja käydä siskoni perheen kanssa Särkänniemessä.




Lauantaina teetin Tuulilla harjoitusta Pinomäen koulun pikkukentällä, jossa tuli ratsastaa kunnolla kulma, ja tehdä pääty-ympyrä molemmille pitkille sivuille. Kenttä ei ole täysin oikean muotoinen ja toinen pää upottaa, joten katkaisin kulmamerkeillä kentän aikaisemmin ja vahdin, jotta valmistelu kulmaan aloitetaan ajoissa ja koko kulma ratsastetaan läpi, eikä lopeteta kun ponin pää on kääntynyt. Samaten halusin oikean kokoisia, pyöreitä pääty-ympyröitä. Odotan sitä, että päästään Wilkun kentälle ja on parempi pohja ja isompi tila... Tulen taatusti käyttämään paljon tötsiä askarrellessani Tuulille suoritettavia tehtäviä. Lauantaina tehtävää mentiin sekä käynnissä että ravissa ja sujui mukavasti. Poni oli kuulolla ja vastaanottavainen, Tuuli keskittyi siihen mitä teki.
Eilen rakentelin ämpäreistä ratsastusalueen kulmat ja merkkasin loivan kiemurauran keskikohdan ämpäreillä, tarkoitus oli nimenomaan keskittyä kääntämiseen ja siihen, että keskellä kiemuraa ulko-ohja vaihtuukin sisäohjan paikalle ja taas takaisin. Kiemuran lisäksi tehtiin pari kolmikaarista ja isoa keskiympyrää, jolla piti keskittyä todella ratsastamaan kunnolla ympyrä pyöreäksi eikä soikeaksi loppuosastaan. 




Mia lupasi tulla pitämään parivaljakolle taas tuntia lähiaikoina, jolloin saan itse kuvata ja Mia hoitaa ratsukon vahtimisen. Aion kylläkin tunkea lapset myös Suskan tunnille Suskan sairasloman loppuessa, Suska on nimittäin mahtava huomaamaan pienetkin virheet istunnassa ja osaa myös selittää, miten kyseinen virhe vaikuttaa hevoseen ja omaan ratsastukseen.

Kurre sai Equitaren neonpinkkimustan jenkkiriimun. Ei pääse yli eikä ympäri, Equitaren ja Finntackin kaksiväriset vaan istuu ponille parhaiten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti