14. toukokuuta 2013

Piiri pieni pyörii

Niin vain pyörittiin taas ympyrällä! Aiheena oli silti siirtymiset ylös- ja alaspäin :)




Tein kentälle puominpätkistä pisteet, joissa piti aina tehtävää suorittaa. Aloitettiin ihan pysähdyksillä ja haettiin hiukan kiireistä ponia paremmin kuulolle ja odottamaan. Tehtävä suoritettiin luonnollisesti molempiin suuntiin ja enemmän tuli hyviä pysähdyksiä, kuin huonoja! Useita jalat täysin tasan -kertoja tuli myös, Tuuli muisti hyvin pitää pohkeen lähellä. Kun poni alkoi tulla kuulolle ja pyöristyä, riitti hyvin kevyt ohjasote, vatsalihasten jännitys ja "prrr" pysäytysavuksi. Parissa pysähdyksessä ohjia ei tainnut tarvita lainkaan. Me likes!

Pysähdysten sujuessa ihan vallan mainiosti, alettiin tehdä ravisiirtymisiä. Kurren tason huomioonottaen en teettänyt "neljännes ravissa, neljännes käynnissä, neljännes ravissa..."-tyylistä harjoitusta, vaan siirtyminen raviin, kunnon ravia eteenpäin kokonainen ympyrä ja puoli kierrosta käyntiä, taas ravia kierros ja niin edelleen. Eka siirtyminen oli toooosi vetelä ja onko ihan pakko -tyylinen, mutta sen jälkeen alkoi homma sujua ja lopulta poni siirtyi molempiin kierroksiin raviin kevyellä pohjeavulla. Lopetettiin, kun neiti suoritti kokonaisen ympyrän oikein päin. Oli myös kiva nähdä, kuinka takapää alkoi töihin aina käyntipätkillä raviosuuksien välissä - poni kulki pitkänä ravissa, mutta heti käyntiin siirtyessä pyöristyi uudelleen ja takajalat tuli vähän jo töihin. Kuvat on otettu aikalailla alusta, eli ei todellakaan vielä parhaasta työskentelyvireestä.




Kurre vaikuttaa siltä, että jos kaikki ratsutussuunnitelmat toteutuvat, tästä saa joku vielä tosi kivan ja herkän opetusponin itselleen. Vuokralle tietenkin, minä tätä ole myymässä :) Kurrea on tarkoitus ratsukouluttaa ihan kunnolla, poni tykkää hommasta. Onhan se tietenkin jo startannut kankiluokkia ratsuttajan kanssa, ratsuttaja vaan ei tiedä asiasta mitään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti