26. toukokuuta 2013

Mätsärituloksia

Tänään tuli käytyä Keikyällä mätsäreissä molempien neitien kanssa. Molemmat palkittiin sinisellä ruusukkeella, eli kakkospalkinnolla. Kurren kohdalla odotettu, Ellalta odotin kyllä sitä ykköstä. Hiukan kyllä ihmetyttää parien jako, Kurren parina oli 1-vuotias ahaltek ja Ellan parina 8-vuotias suomenhevostamma. Mätsäreissä kun aina pärjäävät erikoisemmat rodut sekä aikuiset alkuperäisrotuja - shetlanninponit poisluettuna - ja varsoja paremmin. Minä jakaisin parit ennemmin suurinpiirtein samankokoiset (mielellään samanrotuiset jos mahdollista) ja -ikäiset, enkä ihan täysin randomilla. Kyllä yksi pieni Kurre jää aika kirkkaasti metallinkiiltoisella karvalla varustetun teken varjoon.

Kurre käyttäytyi ok, oli lähinnä perusnegatiivinen ja onnellinen kun sai puputtaa kehän jälkeen vihreää varjossa. Esiintyi kyllä paremmin, mitä viime syksynä mätsäreissä käydessä ja nyt kolmioura oli sen verran suurempi, että sain sen raviliikkeet näytettyä kunnolla. Ella oli jännittynyt, mutta ihan ok verkassa pyöriessä. Kehään päästessä käytös laski kuin lehmän häntä ja tuloksena oli lähestyvää tuomaria karkuun pyrkivä poni, joka pelkäsi kuollakseen kolmiouran puomeja sekä kulmien kukkakoristeita. Sinisten kehässä Kurre pudotettiin odotetusti heti ja sen lähtiessä Ellan edestä käveltiin hetki kahdella jalalla ja pelättiin kaikkea. Ella sai kuitenkin ihan hyvän arvostelun, palkittiin päivän satumaisena ja sai hiukan edes kokemusta vieraassa paikassa esiintymisestä. Toivottavasti käytös on parempaa heinäkuussa Kokemäen rotunäyttelyssä, josko vaikka ikäkaverit samassa kehässä rauhoittaisivat.

Klikkaa kuvat suuremmiksi! Poneista tulee kuvia, kunhan saan niitä osteltua paikalla olleelta kuvaajalta :)



Zoega II
"Kaunis runko, vielä hieman puutteellinen takaosa. Sirot jalat, vennohkot etujalan vuohiset. Suorat, jännittyneet käyntiliikkeet. kevyen oloiset raviliikkeet, vaikkakin nyt jännittynyt. Suoriutui upeasti pelottavassa kehässä.

Palkinto päivän satumaisin" 

("vielä hieman puutteellinen takaosa"... hei, se poni on kaksivuotias!)




Zenita Dar
"Ryhdikäs tamma. Hyvä, pitkä runko. Sirot, hyväasentoiset jalat. Suorat käyntiliikkeet, hieman jännittynyt käynti. Pitkät, takaa hieman ahtaat raviliikkeet. Hyväkäytöksinen, rauhallinen poni."




Satumaisen Ellan erikoispalkinto: pastellivärinen riimunnaru, glitteriharjakampa ja vaaleansiniset näppyläratsastushanskat. Riimunnarussa on paniikkilukko, joten narusta tuli hevoskoppiin toinen kuljetusnaru - en käytä ikinä paniikkilukkoa normaalielämässä. Harjakampa on söpö ja Murun voinee pukea vaaleansiniseen, jotta saan käyttää noita hanskoja. Värit on ihan söpöt :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti