24. toukokuuta 2013

Yli esteiden!

Ja minä luulin olevani kouluratsastaja!




Hyppäsin Murulla tänään ekaa kertaa ja oli ihan superkivaa! Korkeudet oli maltillisia, pikkuristikosta noin 70 cm saakka, mutta hirvittävän esteinnon sai taas päälle. Koulupuolella on vielä tekemistä ennen kisoihin lähtöä, mutta estekisoissa voitaisi kyllä käydä kokeilemassa jo :)

Mentiin ihan vaan näitä kahta kuvissa näkyvää pystyä, molemmista suunnista. Lopussa hypättiin "rataa" eli vasemmassa kierroksessa tuo takana näkyvä pysty, sitten koko kentän kierto ja edelleen vasemmasta tämä hieman pienempi pysty ja tästä vaihto suoraan oikeaan laukkaan ja vielä kerran tuo takana oleva. Muru oli hieno! Todella hyvin pohkeen edessä ja ihan superinnoissaan, liikkui hyvin eteen, mutta tuli myös takaisin kun muisti itse istua sinne satulaan ja nostaa hevosen istunnalla ylös. Kaikki hypyt puhtaita ja helppoja! Kyselin jo omistajalta, pääsenkö kokeilemaan myös maastoesteitä. Ties vaikka startattaisi Niinisalossa harrastetta syksyllä ;)




Mulla oli levyrissakannus jalassa, kuten myös keskiviikkona koulua vääntäessä ja on selvästi Murulle hyvä kannus. Terävä ja nopea, mutta pyörähtää kyljessä käyttäessä ja on täten kuitenkin pehmeämpi kuin esimerkiksi Shockilla käyttämäni vasarakannus. Kädessä kouluraippa alkuverkkojen vuoksi ja hyvin toimi näin, tosin tarvii kyllä hypätä lyhyellä raipalla jos kisata meinaan. Tuo Murun estepenkki on ihan hirveä istua näin koulupenkissä viihtyvät näkökulmasta, mutta äkkiä siihen tottui ja oli tosi hyvä kyllä hypätä. Mullahan on järjettömän pitkä reisi ylävartaloon verraten ja tarvitsisin varsinkin koulusatulasta mallista riippuen istuimelta kokoa 17,5"-18", jotta reisi ja polvi mahtuu kyytiin. Tähän Kiefferin Excellentiin mahtui kuitenkin hyvin, vaikka on 17". Jos maastoesteille lähdetään, tarvii poni kyllä kunnon panssarin ja todennäköisesti tuon ohuen nivelen tilalle myös vähän lisäjarrua, sellaisia elkeitä oli ilmassa.




Suurinpiirtein tunti meni tämän päivän treenissä, hyppyjä ei otettu pitkän hyppytauon takia kuitenkaan kuin alle 20. Muru pääsi suihkuun ratsastuksen jälkeen ja nautti suuresti kunnon pesusta.




Kohta ollaan hevostalli.netissä: minulla on käsi reidellä, koska johdan sisäohjalla. Tyyli on Kirsi Tuomisen opettama, ratsastetaan johtavalla sisäohjalla ja vahvalla sisäpohkeella kohti ulko-ohjaa. Tässä kyseessä on loppuravit, joissa ratsastan tarkoituksella jo pidemmällä ohjalla ja alan syöttää hevoselle ohjaa, jotta aletaan hakea eteen-alas. Muru toimii tällä tyylillä todella hyvin ja käyttää hyvin selkäänsä. Johtava ohja ei saa vetää taaksepäin, vaan kevyellä kädellä haetaan hevosta pyöreäksi ja työskentelemään. Kunhan saadaan vielä vähän voimaa lisää, saadaan Muruakin vielä enemmän ylämäkeen. Laukassa hevonen oli ihan mahtava tänään ja luonnostaan tosi ylämäkeen, mutta pitkä tauko kunnon oikeinpäin liikkumisesta on tehnyt tehtävänsä ja otetaan hevosta nyt vain pätkiä kootummaksi. Tiedän myös kenottavani!

Tästä näkyy  hyvin tuo mun reiden pituus... Ei jeesus!

Tässä voltilla johtavalla ohjalla ja selvästi vähän kiihdyttelevä hevonen. :)
Kiitos kuvista ja puomipirkkoilusta Mialle!

2 kommenttia

  1. Hienoja kuvia, ja hyvä istunta sulla myös esteillä noin kouluratsastajaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Tosin aina ennen estettä päässäni kulkee mantra "polvi irti polvi irti polvi irti" jotten puristaisi polvea kiinni ponnistuksessa. Nimimerkki aina en ole istunut kovin hyvin...

      Poista