27. syyskuuta 2012

Torstaitunnelmia

Shock haetaan tosiaan kotiin huomenna. Valmistauduin tähän tänään hinkatessani ponin nahkariimun ja suitset  puhtaaksi, rasvaten ne samalla. Taistelu riimun kanssa oli viedä kynnen... Olisi pitänyt pestä ja rasvata riimu jo alkukesästä, mutta se on vain jäänyt. Olen tällä hetkellä kampaajalleni kynsimallina, eli minulle laitettiin geelikynnet maanantaina hiusten värjäyksen yhteydessä. Loppuviimeksi tänään käytin lusikkaa saadakseni riimun taipumaan tahtooni, eli avatessani niskahihnan solkia. Toisen soljen kohdalla kävi pelottamaan ja jos oikean käden peukalonkynsi ei lähde irti, nämä kynnet ovat virallisesti kaikenkestävät. Minulla on ennenkin ollut kampaajani laittamat kynnet, enkä ekan kuukauden jälkeen saanut yhtään lähtemään irti. Olin silloin päivätöissä hevostallilla :)

Tänään kävi tyypillisesti. Aamun satoi kuin saavista kaataen, joten hevoset olivat sisällä päästessäni tallille. Koska enää tihutti, heitin ponit loimien kera ulos. Kun sain karsinat siivottua, alkoi aurinko paistaa... Myönnän olevani niin laiska ja mukavuudenhaluinen, etten ottanut ratsastushousuja mukaan ajatellessani satavan koko päivän. No, ei satanut... Shock sai siis vapaan tänään, mutta huomenna on tarkoitus poni liikuttaa satoi tai paistoi.

Eilen käytiin kevyessä maastossa. Shock oli suorastaan pelottavan vauhdikkaalla tuulella. Käveltiin ja otettiin pieni ravipätkä matkalla, jonka jälkeen käytiin ampumaradan lenkillä ottamassa pieni laukkapätkä. Kaikki vesilätäköt piti kytätä ja väistää mahdollisimman kaukaa, eli melkoista siksakkia paineltiin menemään. Ponia sai rauhoitella minkä ehti, mutta olin tyytyväinen ponin palautumiseen! Laukkaa ei pitkää pätkää otettu, mutta poni puhalsi todella lyhyen ajan laukan jälkeen. Käveltiin pitkät loppukäynnit ja ehdittiin juuri ennen sateen alkua kotiin. 

Päivät tulee olemaan täysiä, kun käyn ratsastamassa Shockin sen kotona ja hoidan Kurren kotona. Koulussakin vaihtuu jakso ja joudun raahautumaan kouluun peräti viitenä päivänä viikossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti