19. lokakuuta 2012

Huono bloggaaja ilmoittautuu

Hengissä ollaan, vaikkei ehkä siltä vaikuta! Koko viikko on mennyt puoliunessa, olen jostain syystä nukkunut todella huonosti ja sen ansiosta ollut päivisin todella väsynyt. En ole viitsinyt enää nukkua päikkäreitä koulusta päästyä ja eilen tein 12 tunnin työpäivän, ensin H&M:llä ja sitten Shellillä... No, rahantuloa ei voi estää! Tänään pitää vielä tehdä pikasiivous ennen töihin lähtöä ja jättää imurointi poikaystäväni harteille.

Tein muuten juuri kanakeittoa, josta tuli hyvää. Pieniä aasialaisvaikutteita yhdistettynä ihan perus peruna-porkkana-sipulilinjaan :)

Kurrelta tosiaan lensi sunnuntain startissa kenkä, tänään saatiin tuoreet popot alle. Laitettiin saman tien hokkikenkään, ettei tule hätä jos yhtäkkiä tuleekin pakkasta... Enpä usko, mutta eipä olla sitten ylityöllistetyn kengittäjän vaivoina mekin. Viivi menee koulunsa jälkeen ratsastamaan ja lupasi hoitaa jalat samalla. Meillä tulee vettä kuin esterin... ja tarhat ovat aivan hirveät. Hevoset seisovat tästä syystä pidempää päivää sisällä (minäkään en viihtyisi ulkona mudassa) ja Kurrella on etujalat alkaneet kerätä nestettä. Käyn huomenna narusta kävelylenkillä ja sunnuntaina voisin yrittää jaksaa lähteä raviradalle, ensinnäkin testaamaan uusitun radan ja ajamaan ihan vaan treeniä. En haluaisi pukea ponille räpylöitä ja snorkkelia kotimetsää varten. Ensi viikko on syyslomaa, jolloin voin aktivoida ponia toivon mukaan monellakin tapaa.

Tiistaina oli Carlin valmennus, johon osallistuttiin Shockin kanssa. Tehtiin kivoja tehtäviä ja sain hyviä vinkkejä, sekä piiskausta ratsastaa kovempaa :) Jätän mielelläni Shockin alitempoon hypätessä ja tehtävien suorittaminen vaikeutuu. Kun ratsastan kunnolla eteen, tehtävät helpottuvat kummasti... 

Aloitettiin ravipuomeilla, joista muutama oli hiukan korotettuina maasta. Shock nosteli koipiaan kiltisti ja tästä jatkettiin kahdelle pystylle, joiden välissä oli 17,5m. Väli tuntui ensin hankalalta sekä itselleni että ponille - jos otin kiinni, tuli puolikas askel, jos ratsastin eteen, Shock valahti esteen oikeaan reunaan. Väli alkoi sujua muutaman toiston jälkeen ja tehtävä vaihtui. Ravipuomit nostettiin pystyksi ja kahdeksi kavaletiksi innariväleillä, pysty keskellä. Oli tosi outoa mennä innaria pitkästä aikaa! Ponille ei tuottanut ongelmaa, kunhan toin sen sisään tarpeeksi reipasta. Tunnin kamalin asia oli kuitenkin valkoinen lankkupysty, joka oli ihan ok niin kauan kun kannattimilla oli vain yksi lankku. Kun lisättiin toinen, luulin hyppääväni sakarat alaspäin olevalla C-kirjaimella... Ponin asento oli pretty much "mikä tahansa oletkin, PYSY SIELLÄ" sen kytätessä lankkua ja hypätessä samaan aikaan. Kertaakaan ei kielletty, kytättiin vain. Lisäksi oli vielä yksittäisenä vinossa okseri, jonka ylityksen  suurin ongelma oli alitempoa hakenut ratsastaja.

Hypättiin lopuksi vielä rataa, lankku - innari - okseri - sarja - lankku. Carli olisi meille nostanut esteitä senhetkisestä 60-70cm korkeudesta, mutta pyysin saada tulla sillä korkeudella lankkuesteen ja hetkellisen itseluottamuksen puutteen takia. Rata meni kivasti, kun minut piiskattiin ratsastamaan eteen ja olin heti valmis sarjalla tykittämään eteen, koska arvasin ponin hidastavan A-osan jälkeen. Tunti oli hyvä ja tehokas ja varmasti mennään uudelleenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti