10. lokakuuta 2012

Eilinen estetreeni

(c) Janita Koivumäki
Eilen pakattiin Jade sekä Shock autoon ja tie vei maneesille. Lisäsin mukanaa härdelliä unohtamalla satulavyön matkasta, eikä kenelläkään tallilaisella ollut tarpeeksi lyhyttä - äkkiä siis hakemaan. Onneksi Shock asuu todella lähellä Kiahan maneesia :)

Shock käyttäytyi hienosti ja käveli mennen tullen empimättä koppiin, kyydissä oleva Jade saattoi auttaa asiaa. Maneesissa oli valmiina neljä estettä, joita päätettiin hyödyntää. Janita rakensi kuvassa näkyvän okserin vielä viidenneksi, Vilma kun ratsasti Jaden Janitan potiessa flunssaa.

Shock oli hieno, peräti kuumui sopivasti ja eteni hyvin. Hiki rouvalle tuli, mutta ei ihme kun muistuttaa valtavaa karvapalloa... Esteiden aloituskorkeus taisi olla 50-60cm tienoilla. Esitettiin sekä Jaden että Shockin kanssa mitä mielenkiintoisimpia hyppyjä... Milloin tultiin lähelle, milloin kauas, milloin matala este pelasti täydellisen laakahypyn. Ratsastaja alkoi tsempata ja ponikin nousta, mitä nyt se tuntui naureskelevan estekorkeudelle. Nostettiin esteet 70-85cm korkeiksi, sarjan A-osa jätettiin matalaksi välin ollessa Shockille huono. Ensimmäinen hyppy 80cm pystylle oli täysi katastrofi, Shock ei noussut lainkaan! Puomit otettiin mukaan ja asenne uusiksi, enemmän pontta ja tempoa laukkaan, pää ylös ja alettiin päästä esteistä yli. 85cm hypättiin suurimmillaan. 

Jäi ihan positiivinen mieli, poni eteni omalla moottorilla ja hyppäsi mielellään. Itse sain taas herätyksen olla tyrkkäämättä viimeisellä askeleella eli odottaa rauhassa ja ratsastaa silti kunnolla eteen, eli vähän on valmistauduttu ensi tiistain Carliin. Josko siellä ei tarvitsisi hävetä :) Kuvia tullee vielä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti