25. lokakuuta 2012

Ensilumi on maassa :)

Hyvää ja huonoa tälle päivälle. Hyvää ensin, eli aamulla tallille lähtiessä oli 2,5 astetta pakkasen puolella ja yöllä satanut ensilumi. Aamuauringon valossa oli kaunista, kun puut kuurassa ja lunta paikoin... Mitä nyt kesärenkailla köröttelin kohti tallia sopivan verkkaisessa tahdissa. 

Ja huonoa. Epäilin Kurren tekevän impparia takajalkaan ja niinhän se teki. Vettä on tullut niin järkyttävästi, ettei tarhan pohja ole sitä kestänyt vaikka Kurre tarhaakin nyt yksin - säärellä kurarupea ja jalka paksuna. Toki kurarupikin voi jalan turvottaa, mutta tuntui käteen enemmän impparilta. Näyttelijänlahjoja ponilta ei puutu, nimittäin kun häärin tarhassa Kurren ympäriltä, ei sen reppanampaa näkyä olisi hevillä löytänyt. Kun katosin kulman taakse, ilme muuttui ja alettiin kaivella syötävää.
Lisäksi pitäisi kyllä soittaa eläinlääkärisetä Markukselle ja miettiä, pitäisikö Kurrelle syöttää psylliumkuuri. Kurre on varsinainen tarhan nuohoaja ja popsii jokaisen heinänkorren minkä annetaan ja on melkoinen kuraturpa. Oireita ei ole, mutta epäilen silti ponin saaneen syötyä "hiekkaa" eli tässä tapauksessa maata heiniensä mukana. Nyt on hyvä huoltaa kaikki, kun ei ole mitään reissaussuunnitelmia.

Kultainen Viivi lupasi mennä tekemään kunnon kääreen jalkaan yötä vasten, olen itse tänään ja huomenna illat töissä. Lauantai menee 75-raveissa, mutta ravien jälkeen ehdin mainiosti paketoimaan jalan itsekin.

3 kommenttia

 1. Kurarupi on niin pirullinen vaiva hoitaa :((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, eipä siitä taida eroon päästä ennen kunnon pakkasia... No, hyökkään silti sitä vastaan koko arsenaalilla.

   Poista
 2. Eipä mitään, ja juu kyllähän se aika hyvin näytteli! ;)

  VastaaPoista