24. lokakuuta 2012

Maneesilla med Janita ja Jade

Eilen ystävällisesti herätin Janitan aamulla ja lähdimme yksissä tuumin hevosten kanssa kohti Kiahan maneesia. Tarkoitus oli vääntää ensin koulua ja ottaa sitten loppuun muutama hyppy jumppasarjalla ja sitten yksittäistä pystyä.

Shock oli kivalla tuulella, ei ihan niin läpi maastolenkin jälkeen mitä olisi voinut toivoa, mutta tuli nopeasti takaisin. Alkuraveissa oli kova kiire alta pois katsomopäädyssä, ilmeisesti katsomossa istuvat ihmiset olivat pelottavia! Pikkuhiljaa poni rentoutui, tosin laukkaa sai ratsastaa aikalailla eteen, poni oli pitkästä aikaa hiukan jäykkä takaa. Vertyi kuitenkin mukavasti ja laukkaa sai alkaa hidastaa ja nenäkin käväisi paristi alhaalla. Ehkä meillä on kesällä hieno peräänanto kaikissa askellajeissa :)

Tehtiin aika perusjuttuja, Janitan mallin mukaan lievää kiemurauraa jolla Shock oli taipuisa kuin kuminauha. Parit pysähdykset ravista, peruutusta, pääty-ympyrää laukassa jotta taipuminen olisi helpompaa. Kun poni toimi, tultiin jumppasarjaa pari kertaa molemmista suunnista. En tiedä mikä tuolla Kiahan maneesissa on, mutta poni oikeasti kuumuu esteitä nähdessään! Ihan kiva asia jos minulta kysytään, korvat olivat hörössä estettä kohti ja hyvin pienellä paineistuksella mentiin hienosti yli. Shock pitää jumppiksen tahdin paljon paremmin kuin minä... Lopuksi hypättiin pari kertaa vielä 80cm yksittäinen pysty ja järkytyin niin pahasti ekasta ylityksestä, että ryssin toisen lähestymisen täysin. Nostin ponin pään ylös ja annoin jalkaa, kunnon ratavauhti ja poni teki niin hienon, vaivattoman ja ilmavan hypyn ettei tosikaan! Olin ihan varma, että niinsanottu ekan esteen kirous iskee ja otetaan puomeja mukaan, mitä vielä! Se oli varmasti parhaita hyppyjä, mitä olen koskaan ponin kanssa hypännyt!

Toinen kerta meni ihan pipariksi, lähestyminen ei onnistunut ja viimeinen puolikas askel otti puomin mukaansa. Meillä ei ollut puominnostajaa, eli alas selästä, puomi ylös ja takaisin kyytiin ja uusi yritys... Joka oli taas todella hyvä! Janita sanoi ponin hyppäävän todella hyvin ja siltä se myös tuntui, ihan kuin este olisi ollut 60cm. Ehkä me aletaan oppia ja se tuntuu hyvältä!

Myös Jadea oli kiva katsella. Janita ratsasti hackamorella ensimmäistä kertaa, Jadelle on tulossa raspaaja ja Janita epäili suun ongelmien olevan syy Jaden kuolaimeen puremiseen. Jade oli kuulemma todella kiva hackamorella, eli oletettavasti veikkaus meni oikein :) Käytiin loppuun vielä loppukäynnit maastossa, Kiahalla on superkivat maastot. Shock oli kokolailla litimärkä hiestä, sillä on hillitön mammuttikarva eli en ihmettele... Se jaksoi kuitenkin hyvin koko treenin, palautuminen vain on hidasta karvan takia. Pitkät, varmaan kilometrin loppukäynnit tekivät taatusti hyvää. :)

Ja taas voi laittaa sormia ristiin... Nimittäin taas tulossa satula sovitukseen! Löysin vihdoin aikaisemmin sovituksessa ollutta Stübben Artusta hieman leveämmän Stübben Siegfriedin, jonka toivon sopivan selkään. Siegfried ei ole flättäri, eli todennäköisesti kouluvääntökin onnistuu istunnan pahemmin kärsimättä :) Minulla on kuitenkin niin pitkät jalat, etten kovin pitkällä jalustimella voi Shockin kanssa kouluakaan mennä. Ja jos satula sopii, on mun ehkä annettava koti näille suitsille. Kuolasin näitä välittömästi näiden ilmestyessä kuvastoon, eli ruskeat JH Collectionin suitset helmiotsapannalla - pitäähän meillä olla sitten ruskeat suitset ruskean satulan kanssa, jos Siegfried sopii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti