29. helmikuuta 2012

Normipäivä

Kurren kanssa on kiva harrastaa siinä suhteessa, että se ei pahemmin pelkää tai "pelkää" mitään. Metsässä on hakkuu käynnissä ja ponia ei voinut vähempää kiinnostaa metsäkoneet pyörimässä ympärille, vaan hölköteltiin menemään normaaliin tahtiin. Meillä on tosi kivat ajopaikat - ihan vaan hevosille pyhitetty, pari kilometriä pitkä lenkki metsässä. Naapuritallin pitäjä lanaa ja auraa ajoreitin ja siellä viihtyvät sekä ratsut että ravurit sulassa sovussa.
Poni oli nakuna tarhassa kun pääsin tallille, tuli päivällä viestiä josko sen loimen saa riisua. Tottakai saa, aurinko paistaa ja lämmittää ja lämpötila plussan puolella! Oli kiva kävellä koulustakin kotiin kun paistoi aurinko.



Takaisin asiaan, Kurre taitaa olla taas pienen loman tarpeessa. Käsitellessä kovin äkäisen oloinen, vaikkakin lenkillä jalka nousi liiankin reippaassa tahdissa... Ajoin tarkoituksella kierroksen pidemmän lenkin kuin normaalisti ja vähän poni kyseli ensin, onko muka pakko hölkätä vielä viimeinenkin kierros ja seuraavaksi Kurre ottikin taas uuden spurtin. Meillä ei tunneta käsitystä keskivauhtinen hölkkä, joko yritetään mennä ihan nöpöhölkkää tai sitten minkä jaloistaan pääsee. Vauhti korjaa virheet vai miten se meni...
Ajon jälkeen poni joutui kyllä fleecen ja sadeloimen alle, mutta normaaliin tapaan pääsi takaisin pihalle.

Kengittäjä tulee ensi viikon torstaina, hieroja 12. päivä tiistaina ja pitäisi varmaan kilauttaa lääkärisetää käymään, hammaslääkäristä alkaa olla jo aikaa. Kurre sai muuten ratsusuitsiinsa vaaleanpunaiset kuolaimet! Kävin eilen Manussa ja Teija mainosti tilanneensa pinkkejä jänne- ja hivutussuojia. Henna ja Ida, arvatkaa mitä mulla on ostoslistalla...
Olin jopa niin ahkera, että parturoin neitokaisen korvat ja ruununrajat. Ja kyllästyin myös vuohiskarvoihin ja parturoin nekin. Sallis, hengitä, ne kasvaa näyttelykauteen mennessä takaisin.

Mahtaa olla hyvää tuo savimaa...

Huomenna uhreina ovat Shock ja Lindos. Toivon mukaan vihdoin tulisi kuvamateriaalia Shockista ja myös Lindoksesta, Henna lupasi lähteä kameran kanssa messiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti