27. helmikuuta 2012

Aurinko ja superponi!

Odottelin koko koulupäivän kotiinpääsyä, jotta pääsin harrastamaan Shockin kanssa. Aivan ihana ilma, aurinko lämmitti hyvinkin keväisesti!

Kameran unohdin lahjakkaasti kotiin, mutta poni oli taas tosi kiva ratsastaa. Kentällä on järjettömästi lunta, mutta ura on ratsastuskunnossa.
Menin ilman satulaa kuten viime kerrallakin, huopaa tosin käytän välissä osaksi Shockin karvanlähdön takia ja osaksi kitkan... Niin hyvä tasapaino mullakaan ei taida olla, että pysyisin pyöreässä liukkaassa selässä ilman lisäkitkaa :)
Taivuttelin uralla ponia kunnolla notkeaksi, ratsastin ensin ponia irti oikealta ja taipumaan oikealle kunnolla. Ilmeisesti siirsin omaa painoani tänään sisälle aktiivisesti, kun poni koetti ensimmäiset 10 min haahuilla puolen metrin hangessa keskellä kenttää... Shock on herkkä istunnalle ja kun keskityin istumaan keskellä, alkoi ponikin kulkea suoraan.
Käyntitaivutteluiden jälkeen ravailtiin alkuraveja eteen-alas. Shock oli alkuun vähän pohkeelle kuuro, mutta parani koko ajan. Poni kulki kivasti oikein päin alusta asti, pehmeä suusta ja kantoi itse itsensä. Laukat nostettiin molempiin suuntiin, vasemmalle enemmän nostoja kun laukka ei tuntunut pyörivän kunnolla, oikealle oli tosi hyvä. Mun alkaessa ratsastaa Shockia oikea laukka oli hankalampi, ollaankohan kaikki vaan keskitytty ratsastamaan sitä oikeaa paremmaksi ja vähän unohdettu vasen laukka... Vasen on kyllä ponilla vahvempi, esim. maastossa Shock nostaa ennemmin vasemman laukan.

Shock on pihatossa kahden issikkavarsan kanssa ja kenttä on pihattotarhan yhteydessä, enkä yleensä jaksa sulkea varsoja erilleen etteivät pääsisi kentälle ratsastuksen aikana. Dimma ravailikin pitkän matkaa uraa pitkin Shockin edellä tänään, osaavat onneksi kiltisti väistää kun huutelee selästä.
Pitää yrittää lahjoa joku valokuvaaja joku kerta mukaan, jotta saisin jotain kuvamateriaalia Shockistakin. Ponin voisi myös pakata koppiin ja ajaa maneesille, jotta pääsisi ratsastamaan kunnolla. Shockilla on vaan vähän lastausongelmaa, joten vaatii vähintään yhden ihmisen mukaan.

Pomsu toimii aina hyvänä kuvituksena :)
Kuvasta kiitos Henna Glade


3 kommenttia

  1. Hei muru, saisko tänne jonkun "liity lukijaksi" nappulan? :)

    VastaaPoista
  2. Toi Pommacin sivu oli ihana <3 ja koko blogi :)

    VastaaPoista