25. helmikuuta 2012

Ratahiittiä ja satulansovitusta

Eipä vieläkään löytynyt sopivaa satulaa Kurrelle. Montaa ei ole vielä ehditty kokeilemaankaan ja tämänpäiväinen oli jo sinne päin, mutta ei silti aivan sopiva. En halua ponin käyttävän häntäremmiä satulan kanssa, etsin ennemmin sen taatusti sopivan.
Tehtiin kuitenkin pieni kävelylenkki Viivin istuessa selässä, huopa loimivyöllä kiinni ja kaulanaru messiin. Kurrella on siis jo käyty selässä aikaisemmin, tänään minä talutin vaikka Viivillä ohjat olikin kädessä :) Poni selvästi seurasi minua ja vaikka Viivi selästä pyysikin kävelemään eteenpäin, ei Kurre oikeasti siihen huomiota kiinnittänyt. Kunhan tuli mamman perässä, mokoma.

Kiitos Henna Glade!
Ratsastusharjoitusten jälkeen lastattiin poni koppiin ja huristeltiin raviradalle hiitille. Lämmityksessä poni tuntui hyvältä ja innokkaalta, voltti muistutti enemmänkin neliötä kuin volttia. Ajattelin ensin ajaa 2100m hiitin 3000m lämmityksen päälle, mutta loppuviimeksi ajoin 3100m ja annoin todella erään neidin ymmärtää, että jatkuva pelleily ei ole tosiaankaan toivottua. Lähinnä korvat pyörivät päässä ja poni keskittyi kaikkeen muuhun kuin juoksemiseen, hypäten aina laukalle kun edes liikahdin kärryillä. Viimeinen tuhat mentiin huomattavasti paremmalla asenteella.
Ensi viikolla pitänee ottaa uusi hiitti taas. Sovimme muiden B-poni-ihmisten kanssa yhteishiittiä Turun Metsämäkeen 18.3., jolloin toivottavasti porukassa juokseminen saa Kurrenkin ihan tosissaan juoksemaan eikä lähinnä keskittymään kiemurteluun.

Kiitos Henna Glade!

8 kommenttia

  1. Toi Pommacin sivu oli ihana <3 ja koko Blogi :)

    VastaaPoista
  2. tervehdys, minkä merkkiset kärryt mahtavat kuvissa olla?, näyttää meinaan kivoille ja hiittikärryt olisi itsellä hakusessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyseessä on chevin pitkät B-ponin kilpakärryt, treenipyörillä. Hyvin ajaneet asiansa hiittikärryinä ja todennäköisesti ajan ainakin alkuunsa kilpaakin näistä, renkaat vaan vaihtoon :)
      Jousiahan näissä ei ole, eli melkoista täryytystä on epätasaisella ajo.

      Poista
  3. okei, satutko muistamaan mistä ovat ostettu ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vaihdoin kärryjä päittäin, minä sain nämä ja annoin vaihdossa lyhyet B-ponin kilpakärryt. Näitä saa uusina ainakin http://www.chevisulky.com/, käytettynä voi olla vaikeampi löytää. B-ponien kärryjä liikkuu käytettynä tosi vähän, ponimääränkin takia :)

      Poista
  4. jeps se olenkin huomannut että käytettynä tosi vähän, mutta kiitos sinulle kun vaivauduit vastailemaan :))

    VastaaPoista