25. helmikuuta 2012

First time for everything!

Mitä isot edellä, sitä muut perässä.
Paljon erilaisia blogeja lukevana ihmisenä tuli aika perustaa myös oma blogi. Tarkoituksena on pitää erityisesti itselle jonkinasteista kehittymispäiväkirjaa erityisesti risteytysponitamma Shockin suhteen, jota liikutan 1-3 kertaa viikossa lähinnä sileällä ja maastossa. Shockin kanssa tavoitteena on valmentautua koulupuolella sen minkä finanssipuoli antaa myöten. Lisäksi ratsastan noin kerran viikossa kouluruuna Flaming Lindosia, jonka kanssa keskityn pitkälti itse opettelemaan kunnon ratsastusta - upealiikkeinen hevonen, jonka kyydissä joutuu todella istumaan ja tekemään töitä.

Päätähtenä toimii kuitenkin oma gotlanninrusstammani, nyt 4-vuotias Zenita Dar. Ostin Kurren Ruotsista sen ollessa 8 kuukautta vanha ja ponista on koko ajan tehty raviponia rakkaan edesmenneen Pommac-ruunan jättäessä kilparadat vuonna 2008. Kurre on temperamenttinen ja erittäin ihmisrakas ponineiti, joka mielellään työntää turpansa joka väliin auttamaan ja paikallaan pysyminen on ponin elämän suurin haaste. Kurre osaa olla todella raivostuttava käsiteltävä sen stepatessa, kuopiessa ja tintatessa edestakaisin tallikäytävällä, mutta se on aivan mielettömän hyvä ajaa. Muutamia pieniä huomioitavia asioita tamman kanssa on myös kärryiltä, mutta Kurre tekee työnsä rehellisesti ja suurimmaksi osaksi myös innokkaasti.

Turun rotunäyttely 2010 - luokkavoitto I-palkinnolla
kuvasta kiitos Sallis Lindqvist

Russruuna Pommac pääsi vihreämmille laitumille elokuussa 2011. Ikävä on edelleen kova, mutta puhkurin pahentuessa katsottiin parhaaksi lopettaa poni 15-vuotiaana. Kilpailin Pommacilla raveissa vuoteen 2008, jolloin poni eläköityi raviradoilta ja siirtyi ratsun sekä näyttelyponin uralle. Janita aloitti Pommacin kanssa valmentautumisen ja kilpailemisen vuoden 2009 keväällä ja kiersimme seuratason koulu- ja estekilpailuja enemmän ja vähemmän menestyen. Mieleenpainuvimmat hetket ponin kanssa ovat ehdottomasti Vermon Poninäyttelystä 2010, kun katoksilla torkkunut ruuna syttyi taas kerron eloon näyttelykehässä ja juoksutti raskaana ollutta esittäjä-Lauraa minkä Laura jaloistaan pääsi. Kotiin olikin tuomisia - luokkavoitto, paras ruuna ja Vuoden Voittaja III.

Vermo 2010 - luokkavoitto I-palkinnolla, paras ruuna & Vuoden Voittaja III
Kuvasta kiitos Henna Glade

1 kommentti

  1. Pomsu on läpi mun elämän se poni, josta voin aina sanoa että hänen kanssaa näyttelyissä oleminen on ilo ja kunnia. Ei ole toista ponia joka niin syttyisi kehään päästessään ja sitten taas nukahtaisi rapsutteluihin.

    VastaaPoista