26. helmikuuta 2012

Mörrimöykkyponilta terveisiä


Tänään piti olla Shock-päivä, mutta viestiteltiin Marin kanssa kun olin lähdössä kotoa ja Marin sisko Anni liikuttikin ponin tänään. Painuin joka tapauksessa hakemaan takkiani kotitallilta, jossa heitin sen eilen pesukoneeseen illalla. Nappasin myös Kurren harjakassin sekä Kurren mukaani ja keskityin neitokaisen perusteelliseen harjaukseen.
Kurrella tuntui olevan kovin kiukkupäivä tänään. Ei nimeksikään kärsivällisyyttä ja tavoistani poiketen otin ponin naruun ja lähdettiin palauttelukävelylle eilisestä. Yleensä en viitsi, koska poni on kuitenkin koko päivän tarhassa ja liikuskelee siellä sen minkä tarvii.
Enkä taida viitsiä muuten jatkossakaan. Poispäin kotoa sain lähes raahata ponia eteenpäin sen yrittäessä raivokkaasti kääntyä kotiinpäin. Tiedä sitten mikä niin kamalaa taas oli, käveltiin me viitisensataa metriä ja käännyttiin kotiin. Kotiinpäin tultiinkin puolijuoksua... Kotona loimet takaisin päälle ja pihalle, johon Kurre jäikin rapsuttelemaan tarhakaverinsa kanssa. Aurinko lämmitti mukavasti, joten revin sadeloimesta kaulakappaleen irti ja poni pääsi pitkästä aikaa ilman kaulakappaletta pihalle. Kaulakappale löysi tiensä pesukoneeseen.

Poni tarvitsisi kipeästi uutta riimua ja pitää muistaa soittaa kengittäjälle alkuviikosta.


Eilen kävin Kurren hiittaamisen lisäksi jeesailemassa Miaa 4-vuotiaan Jatsinsa kanssa. Jatsi oli muuttanut alkuviikosta uudelle tallille ja Mia epäili pitkäkoipisen vauvansa keksivän ties mitä jäyniä ensimmäisessä liikutuksessa uudessa paikassa ja pyysi minua mukaansa. On tuo hevonen iso! Mukana ollut Viivi oli suurinpiirtein Jatsin etujalan korkuinen.
Jatsi on aikalailla uransa alkutaipaleella, sen kanssa on otettu rauhallisesti hevosen koon takia. Minä 171-senttisenä en nähnyt edes varpustamalla otuksen selän yli... Ilmoitin tunkevani Mian mukaan toistekin Jatsia katsomaan, erityisesti vähän paremmalla ilmalla.


Täytyy pitää myös pikku neuvottelu isäni kanssa kesästä. Jos neuvottelu tuottaa tulosta, on toivottavasti ensi kesä entistä mukavampi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti