11. toukokuuta 2014

Leevikuulumisia

Törkeästi blogia laiminlyönyt bloggaaja ilmoittautuu. Yritän parantaa tapojani :)

Kurre on tällä hetkellä Kangasniemellä oriasemalla Smedens Andiamon vieraana ja me muutettiin Leevin kanssa kotivalmentajani Wilkun tallille hoitoon siksi aikaa. Ponia on ihan älytön ikävä! Onneksi Jenni raportoi kuulumisia ja lupasi myös ajella ponia välillä, josko kotiin tulisi vain semisti turvonnut eikä jumppapallon nielaissut yksilö.

Eilen piti startata oman seuran koulukisoissa Leevillä, mutta se ei ollut koskenutkaan aamuruokiinsa kun pääsin tallille. Epäilykset heräsivät jo tässä vaiheessa ja painuin etsimään kuumemittaria, kun ruuna yskähti pari kertaa hoitopaikalla. Mittari paikalleen ja seuraavaksi availin jo lettejä, Leevillä oli 39,5 astetta kuumetta... Käärin ruunan sadeloimeensa ja vein pihalle kisojen sijaan. Hevonen oli kuumeesta huolimatta pirteä ja söi heinää. Vein Oonan kuitenkin kisoihin autolla ja kotiin tullessa mittasin kuumeen uudelleen, se olikin laskenut lukemiin 38,7. Toivottavasti tämä on jotain uuden paikan nostamaa kuumetta, Leevihän tuli kipeäksi myös meille muuttaessaan viime syksynä. Olen ilmoittautunut Zilpan seurakoulukisoihin 17.5., mutta katsotaan miten tämä kuumeilu jatkuu.

Palataanpa ajassa hieman takaisin: 5.4. käytiin Kankaanpäässä harjoitushallimaastoestekilpailuissa, kisa sanahirviö eikö ;) Kisat olivat hyvin järjestetty, tilat hyvät ja paikalla oli hyvä henki. Harmi vaan, että Leevi oli super verkassa ja aloitti järkyttävän kyttäämisen päästessään maneesiin! Kisoissa ei ollut hyppy-yritystä yhdelle esteelle ennen rataa ja ilmeisesti minua hiukan jännitti, joka sai Leevin kyttäämään joka ikistä estettä jo kaukaa. En saanut kunnon rytmiä missään vaiheessa radalle ja kiellettiin ulos. Onneksi kisoissa oli restart-mahdollisuus, eli sain hypätä radan heti seuraavan lähtijän jälkeen uudelleen.



Mietin kauan, julkaisenko tämän videon vai en. Menkööt, tämä on se kyseinen restart: joudun ihan tosissani varmistelemaan yhtä estettä, ettei siihen oteta taas kieltoa. Ollaan tehty Leevin kanssa ihan törkeän hyvää valkkua Niinisalossa ja Ypäjällä, joten edelleen harmittaa nämä kiellot Kankaanpäässä! Leevi tuntui selkään ihan siltä, ettei se kuunnellut mitään minun apujani ja keskittyi vain esteiden kyttäämiseen. Hävettää myös, kuinka huonosti minun on pitänyt ratsastaa, että olen saanut maailman suorimman hevosen kieltämään.




Ypäjällä oltiin Wilkun kanssa tuossa pääsiäismaanantaina ja Pike oli pitämässä meille tuntia. Leevi oli super! Tosi hyviä hyppyjä, tehtiin oikeita radanpätkiä vaikka kuskilta meinasikin yksi alashyppy olla vähän hukassa :D Erityisen ylpeä olen portaista, jotka kiivettiin molempiin suuntiin oikein sujuvasti. Käytiin myös ekaa kertaa vedessä ja Leevin kanssa lähinnä laukattiin veden läpi ja hyppy kuivalla maalla. Hyvä suoritus, vettä oli kaiken lisäksi kyseisessä lätäkössä yllättävän paljon. Minä olen alkanut saada homman hansikkaaseen enkä enää jännitä hyppäämistä, jolloin hevonenkin menee tasan sinne mihin pyydän.

Mietin tällä hetkellä, pitäisikö ilmoittautua Zilpalle aluekoulukisoihin C-luokkaan 7.6. Jossain vaiheessa aluekisaura on vissiin vähän pakkokin aloittaa ja Zilpan kisat on lähes kotikisat, kun ovat niin lähellä. Oman seuran aluekisat ovat kesäkuun lopulla, joissa on taas seuraava mahis startata se eka alue-C.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti