29. syyskuuta 2014

Long time!

(c) Emma Peltonen

Hej igen! Kaikkia mahdollisia kieliä heti kärkeen. Hauska huomata, että rekisteröityneet lukijat ovat edelleen lukijoina, vaikken ole postannut aikoihin. :)

Meillä sattuu ja tapahtuu. Starttasin pari viikkoa sitten Niinisalon kenttäkisoissa ja tehtiin Veikon kanssa elämäni paras koulurata - oli tunne, että ihan oikeasti tehtiin sitä rataa hevosen kanssa yhdessä, enkä vain käskenyt hevosta tekemään tehtäviä. Veikko oli suoraan sanottuna hirveä ratsastaa koko viikon ennen kisoja, roikkui pohkeen takana ja rullasi pahasti edestä käyden kuumana. Tuntui, että vaikka mitä tein, en saanut sitä pohkeen eteen. Lähdin kisoihin aika masentuneella fiiliksellä, mutta Vepe otti ja yllätti - se oli mahtava ratsastaa kisoissa. Tarvitaan raviohjelmaan paljon tasaisuutta lisää, mutta Veikko oli rento! Sillä oli kaula! Se kuskasi meikäläistä vain yhden kirjainvälin, toisen laukan jälkeen tulee yksi väli ravia ennen keskikäyntiä. Veikon ratsastus on kuin kuntosalilla käyntiä, se vaatii hirveästi keskivartalon tukea, jotta paketti pysyisi kasassa. En laukan jälkeen saanut pakettia heti kasaan ja Veikkohan käytti tilaisuuden hyväkseen! Juuri valitin, että välillä on ikävä Leeviä, joka oli niiiiiin yksinkertainen ratsastaa Veikkoon verrattuna. :D Ei meidän koulu tosiaankaan vielä täydellistä ole, lopputuloksena oli 61,67%, eli -57,7 pojoa.


(c) Piia Mäkelä

Estekoe Niinisalossa tehtiin puhtaasti, hiukan kovaa, mutta suurin piirtein yhteistyössä. Maasto oli uskomaton! Sain Veikon oikeasti rauhoittumaan maastoon ja tultiin maaliin ajassa 2.49 ihanneajan ollessa 2.53! Vauhti tuntui selkään ihan matelulta, mutta kerrankin sain todella arvioitua sen vauhdin oikein. Maasto tultiin puhtaasti ja lopputuloksena sija 11/41, viimeinen sijoittunut! 


(c) Piia Mäkelä

(c) Piia Mäkelä

Häpeän silmät päästäni, mutta tässä kuvassa on tahatonta komiikkaa!
(c) Piia Mäkelä

(c) Emma Peltonen

Niinisalo oli kauden viimeinen kenttäkisa ja katseet on ensi kaudessa. Hyppäsin tuttarin esteet viimeistelytreeninä noihin menneisiin kisoihin, todennäköisesti tehdään luokkanosto tuttariin heti keväällä. Nyt talvikaudella keskitytään paljon perusratsastukseen ja perusjumppaan, jotta saadaan raviohjelmaa parannettua ja ennen kaikkea takaosaan voimaa. Veikolla todettiin kesällä lievähkö shivering, kun kiropraktikko Raine Mäkelä hoiti ruunan. Shivering on itselleni uusi juttu, mutta tuttu myös hevoshierojalleni ja ruunaa hoidetaan myös kraniosakraaliterapialla. Talven pääjuttuna onkin pikku hiljaa kehittää voimaa taakse, joka auttaisi shivering-oireissa huomattavasti. Vepe on hiukan haluton ottamaan takaosaa rehellisesti alle, osittain voimattomuuden ja osittain shiveringin takia. Mennään hevosen ehdoilla eteenpäin. Nyt keskiviikkona hypätään Yli-Huhtalan tarkan silmän alla ja minä keskityn hillittömään vatsalihastreeniin (ja laihdutuskuuriin...) kotona. 

Kurrella menee hyvin, se on karvainen ja lihava! Poni loukkasi jalkansa sähkölankaan reilu viikko sitten, mutta jalka on parantunut hyvää vauhtia ja neiti on nauttinut saikkuilusta. Heti kun sitä voi taas liikuttaa, se on kyllä klipattava... Mistä tuota karvaa riittää? 

Kurre on nykyään lapsenvahti. Isäni osti keväällä -13 syntyneen suomenhevostamma Laylan (i. Lars), joka on ihan Laila vain. Laikku opettelee tavoille Kurren ja Veikon komennossa. Tamma on kiltti, mutta vähän turhan utelias ja joka paikkaan nenänsä työntävä. Pian aloitetaan ajo-opetus, kun isä saa hankittua hevoselleen tarpeeksi suuret suitset. Minun ponisuitseni eivät ihan sovi tuohon nyt jo full-kokoiseen päähän... Lailasta on tulossa suomenhevoseksi varsin iso, se on reilusti takakorkea tällä hetkellä.


Lapsenvahti ja sylivauva

Pyrin jatkossa päivittämään blogia kerran-pari viikossa. Kuulisin taas kerran mieluusti lukijoiden mielipiteitä, millaisia postauksia lukisit mieluusti? Raportoinko vain, kun on oikeasti tapahtunut jotain tyyliin valmennus tai kisat, vai kerta viikkoon jotain perustreenipostausta kuvien kera?

Löytyykö Porista innokasta kuvaajaa, joka haluaisi välillä käydä kuvaamassa treenejä? :)
Vakiokuvaajani Annika on ikävän työllistetty nykyään.


Loppuun vielä Niinisalosta videot - parantele laatua ratasmerkin takaa :)

8 kommenttia

 1. Heeei mä voisin tulla kuvailee täs jossain kohtaa! :)

  VastaaPoista
 2. Pari kertaa vikkossa on hyvä määrä postauksia! Kiinnostaa myös lukea teidän normaaleja treenejä ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin pienessä mielessäni, josko toinen postaus olisi ennemmin joku valmennusraportti ja toinen sitten perus kuulumiset. Teen nimittäin yksin ratsastaessani tosi samankaltaisia harjoituksia, kukaan ei varmaan jaksa lukea viikottain pelkkää vastalaukkaraporttia :)

   Poista
 3. Teema jutut jos sinulle inspistä on, mutta perus treenit on kivoja! Ja kuvia kavioeläimistäsi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaisia teemajuttuja mietit? Lailan ajo-opetuksesta toki saisi varmaan mielenkiintoisen juttusarjan :)

   Poista
 4. Ehkä se vatsalihastreeni on ihan hyvä juttu, hevonen kiittää:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se tekee! Jotkut hakee inspiraatiota lihastreeniin fitness-lavoilta, minä hevosen hallinnasta :)

   Poista