28. huhtikuuta 2014

Ups, downs and excercising :)

(c) Leena Kahisaari

Mitäkö meille kuuluu? Kurre juoksi 18.4. kilpaa Turussa ja törkkäsi turpansa aivan kalkkiviivoilla ensimmäisenä maaliviivan yli! Juoksunkulku oli omiaan sille, että haen tämän urheilulajin takia ihan kohta nitrot. Kurre nousi pitkältä takamatkalta pikkuhiljaa kohti kärkiponeja, maalisuoraa tultiin hetken matkaa Musikantin kanssa rinta rinnan ja Musan lyhyt laukka ratkesi meidän hyväksi. Poni suorastaan lensi viimeiset 200m. Jos joku haluaa kilpailla, niin tuo poni <3 Kellot pysähtyivät aikaan 2.09,7, eli myös ajallisesti hyvä suoritus!

Tänään lähdetään Seinäjoelle yrittämään 2100m, mutta lakeuksilla on vielä pidempi takamatka ja edestä lähtee varmasti parantavia poneja. Olen tehnyt muutaman varustemuutoksen ja viimeisteltiin poni eri tavalla kuin Turkuun, mutta katsotaan varmaan tänään muiden takakavioita :) 


(c) Leena Kahisaari

Seinäjoella listatkin näyttävät niin masentavilta:

1. ponilähtö klo 17:45 B-Ponit tasoitusajo 2100 m p. 2.20.0 + 20 m/ 2,0 s P. 100 e.
# Hevonen / Ohjastaja Matka:rata Autoennätys Tasoitusennätys Voittosumma
1 Ricky Wee / Jani Hietanen 2100: 1  2.20,2ke 140 €
2 Litas Ess / Anastasia Roth 2100: 2 2.19,6ake 2.20,5ke 540 €
3 Pejnarve Rom / Rosa Mäkelä 2120: 1 2.31,5ake 2.19,8ke 450 €
4 Solos Trym / Noora Mykkänen 2220: 1 2.32,9ake 2.09,8ke 1 226 €
5 Zenita Dar / Marjukka Mahlamäki 2220: 2 2.15,4ake 2.09,1ke 880 €

(c) Leena Kahisaari

Leevin kanssa ollaan otettu edistysharppaus. Olin Wilkun mukana ensin Niinisalossa hyppäämässä, jossa selvästi arkailin vielä reilusti esteitä. Hypättiin Leevin kanssa harrasteen ja tuttarin tehtäviä, oikeastaan ihan kaikenlaista: perus tukkeja, oksereita, mökkejä, bankettia ja hautaa. Selvittiin hengissä ja pysyin myös kyydissä ;) Pari viikkoa Niinisalon jälkeen otettiin suunnaksi Ypäjä pääsiäismaanantaina ja hommassa alkaa olla ideaa! Hypättiin Piken ohjauksessa ihan radanpätkääkin ja kiivettiin portaita sujuvasti :) Vesi oli Leeville vähän jännä elementti ja otettiin lähinnä laukkaa veden läpi ja hyppy kuivalla maalla.

Toissapäivänä lauantaina hyppäsin Lu-Sarin alue-estekisoissa seuraluokat 70cm ja 80cm. 70cm oli turhan etupainoisella hevosella, muuten ihan ok sujuva, mutta otettiin yhdestä esteestä puomi mukaan. Fiilis oli ihan ok ja 80cm verkassa keskityin saamaan hevoselta painoa kunnolla takaosalla. En ole vieläkään täysin selvinnyt pettymyksestä, sillä ratsastin 80cm radalla elämäni sujuvinta ja parasta esterataa - kunnes ennen perusradan vitosestettä mietin "tämähän sujuu hyvin" ja hengitin ulos. Päästin hevosen putoamaan alas ja puomi lähti kolisten mukaan. Harmittaa edelleenkin NIIN paljon! Rata oli niin hyvä siihen asti ja myös pudotuksen jälkeen perusradan kaksi viimeistä estettä sujuivat hyvin. Sain jokaiseen väliin haluamani määrän askelia ilman ongelmia ja sitten ryssin koko homman. Seuraaviin kisoihin osaan ainakin valmistautua sillä, etten todellakaan aio tehdä sitä idioottimaista rentoutumista kesken radan, vaan samalla sykkeellä ratsastetaan loppuun asti.

Kurre on ilmoitettu 4.5. Turun poniraveihin ja Leevin kanssa tyrkätään oman seuran seurakisoissa helppo C:1 ja helppo B:0 10.5. Luin B:n ohjelman läpi vasta ilmoittauduttuani ja myönnän, että pieni hiki saattoi kihota selkään... Saattaa meidän 10m laukkavoltit vielä hieman levahtaa :D Wilkku saa rääkätä Leevia ja minua vielä ennen lomalle lähtöään, jotta hevonen olisi edes viikkoa ennen kisoja kunnolla läpiratsastettu. ;)

Totesin myös, että jos haluan tulla Leevin kanssa vielä joskus samaan aikaan maastoradalla maaliin, parempi aloittaa pikkuhiljaa kuntoilu. Olen paremmassa kunnossa kuin luulin! Juoksin eilen 4,5km ja vaikka hetken makasinkin kotona levynä lattialla, olen tänään edelleen liikuntakykyinen. Eka lenkki lauantaina saattoi invalidisoida minut hetkellisesti.


6 kommenttia

 1. tosi kiva blogi sulla! ja vaikuttaa monipuoliselta kun on tommonen söpö ajo poni ja upee kisaheppa :) taidan jäädä seurailemaan!
  tässä on mun 17. v tytön melko tuore blogi jos haluat käydä katsomassa (eiliselä kisapostausta)

  http://sarajamake.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla, että päästiin lukulistalle :)

   Poista
 2. Mihin toi kurren omari sekki vaikuttaa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O'mara toimii aika samalla tavalla, kuin perus raymond. Nostaa kuitenkin lähempää päätä ja tuntui sopivan raymondia paremmin - ja multa löytyi tällainen valmiiksi varastosta :)

   Poista
 3. Meneekö Fanni enää kurrella

  VastaaPoista
 4. Menee. Startit vaan vähän sotkevat viikkojärjestystä ja vähentävät mahdollisia ratsastuskertoja :)

  VastaaPoista