24. joulukuuta 2012

Katsaus vuoteen 2012

Mitä kaikkea Kurren kanssa on tapahtunut?

(c) Henna Glade
Vuoteen 2012 on mahtunut paljon ja Kurre on antanut enemmän, kuin olisin vuoden 2011 lopulla osannut pyytää.

Huhtikuussa Kurre starttasi ensimmäisen kerran Ypäjällä ja nyt voin myöntää, että voittoa sieltä lähdettiin hakemaan. Kotiin tultiin loimen, ruusukkeen ja kukkien kanssa, eli mission accomplished! Kurre oli alkumatkasta ihmeissään, miksi muut ponit pysyy kohtuu lähellä ja mitä, nehän yrittää minusta ohi! Matkana oli vain 1000m ja Kurre hiffasikin jutun juonen vasta loppukaarteessa tullen helposti johtavasta ponista ohi ja voittaen selvästi.

(c) Fanny Suomela

Jo alkuvuodesta alkoi satulan etsintä ja Viivi kävi kävelylenkkejä selästä ilman satulaa minun taluttaessani parivaljakkoa alkuun. Kurre oli superfiksusti ja kiukuttelu vain minulle, selässä sai istua rauhassa ja pelkäämättä :) Satula saatiin käsiimme ja Kurre tekikin suuren maailman ensiesiintymisensä sateisissa PRRC:n harjoituskoulukisoissa toukokuussa tipsuttaen raviohjelman läpi prosentein 57,85% - olimme varsin tyytyväisiä muruponin seitsemänteen ratsastuskertaan :)


Seuraava startti juostiin Porissa 15.6. ja Kurrea 2-3-vuotistalven treenannut Ida Suomela istui kärryille minun ollessani töissä. Viivi päivitti viestein tilannetietoja ja myönnän taas, että odottamani "se voitti"-viestihän sieltä tuli :) Katsoin lähdön myöhemmin videolta ja helppo voittohan se oli, pienillä possuiluilla varustettuna.

(c) Eveliina Ruohonen

Seuraava koitos oli taas Porissa 26.7. ja palasin itse kärryille. Alkaa olla vähän jo ärsyttävää sanoa, mutta voittohan sieltä taas tuli! Ajoin kieltämättä tarkoituksella karkuun alusta asti, sillä tiesin Kotimäen Felician olevan takaa-ajossa. Yllättävän lähelle se ehtikin, mutta Kurren 8s ennätyksenparannus esti kiinnisaamisen. Silloin tuntui, että sekunteja olisi varastossa jos joku antaisi painetta vierellä.

(c) Heidi Torsti

Seuraava koitos oli jo 29.7. eli juuri sallitun nelivuotiaan ponin taukopäivien jälkeen Kokemäellä. Lähdön nähdessäni lähes häpesin ilmoitettuani Kurren kyseiseen sarjaan takamatkalle, mutta aikaisempien kokemusten perusteella halusin kokeilla takamatkalta tulemista. Niin vain voittoon päätyi myös neljäs startti, ja kaiken lisäksi taas kerran helppoon voittoon. Ajoin kärkiponin kiinni ja ajattelin peesailla loppusuoralle asti, mutta mokoma laukkasi toisen tullessa kupeelle - keulaan siis ja vauhtia pois niin paljon kuin mahdollista. Täältä tuli suojiin sopiva vaaleanpunainen ruusuke!

(c) Henna Glade

12.8. oli suurin virhe koko kaudella. Kolme starttia lyhyin väliajoin ja menin tähän starttiin vaihtamaan jännesuojat pinteleihin, jotka eivät olleen haitanneet ponia kotona. No, lopputulos oli haluton poni ja viides sija. Tämä startti jäi itseäni harmittamaan, sillä ponin juoksu olisi voinut kulkea paremmin jos olisin yksinkertaisesti pitänyt ne suojat jalassa. Ensimmäinen (ja viimeinen) startti tällä kaudella toton ulkopuolella.

(c) Meeri Niiranen
22.9. lähdettiin onneamme koettamaan Seinäjoen poniraveihin. Aisoissa oli ihan eri poni, mitä kuukautta aikaisemmin Porissa! Pieni starttitaukokin teki varmasti hyvää ja viimeistelin ponin tänne eri tavalla, mitä aikaisemmin. Painetta oli ohjilla ja poni hyvällä ravilla, sijoituttiin kolmanneksi hyvätasoisessa lähdössä. Poniravien aikataulut poikkesivat loppua kohden ilmoitetusta ja Kurre olisi pitänyt lämmittää paljon aikaisemmin, olin ihan supertyytyväinen  lopputulokseen ottaen huomioon, kuinka lyhyen aikaa Kurre sai seisoa lämmityksen jälkeen. Ponin kilpailupää todella tuntui täällä - vaikka loppua kohden jo vähän alkoi väsähtää, periksi ei anneta.


Kauden viimeinen koitos oli 4-vuotismestaruus Forssassa 14.10. Täydellinen lopetus kaudelle, ensimmäistä kertaa lyhyet kilpakärryt ja ne tekivät ihmeitä! Ponin painopiste muuttui tarpeeksi kärryjen nostaessa sitä edestä ja etujalka pääsi ensimmäistä kertaa rehellisesti nousemaan maasta. Poni teki huippusuorituksen ensimmäistä kertaa auton takaa ravaten kolmanneksi uskomattomalla ajalla 2.15,4, siis yli 15s kovempaa mitä ensimmäiseen starttiinsa huhtikuussa Ypäjällä. Olin aivan järjettömän tyytyväinen ponin suoritukseen, kärkikahinoihin ei ollut asiaa, mutta oma suoritus oli silti erinomainen.

(c) Janita

Kurren ensimmäinen kilpailukausi on saatu pakettiin ja nyt ajetaan voimatreeniä kotona. Poni on mahtavan iloinen ja niin mielettömän rakas, etten tiedä miten sen sille näyttäisi :) Kuusi starttia seitsemästä totossa, hyvät ennätykset ja muutama sata euroa rahaa, se on antanut puolet enemmän mitä osasin odottaa keväällä. Ensi vuotta odottaessa!

Statistiikka 7: 4 - 0 - 2
Ennätykset 2.15,4ake ja 2.18,9ke
Voittosumma 390 €

(c) Janita
(c) Eveliina Ruohonen

2 kommenttia

  1. Teillä meni kausi Kurren kanssa ihan supermahtavasti!
    Sen mokoman laukkaponin kanssa jatketaan treenaamista ja toivottavasti päästään joskus haastamaan teidät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen itse ollut aivan järkyttynyt tästä kaudesta! Osasin odottaa jotain menestystä, mutta sitä on tullut monin kerroin enemmän, mitä alunperin ajattelin. Äiskän pikkuponista on tullut ihan oikea kilpabunna!

      Poista