25. tammikuuta 2015

POR harkkaestekisat 24.1.

Ristikkoluokan palkintojen jako, hieman ylpeä poni

Tällä viikolla Fanni on keskittynyt estekisojen lähestyessä opettelemaan, miten ratsastetaan jalka läpi ja jätetään ohja rauhaan. Olen pitänyt Fannille muutaman tunnin, ollaan treenattu paljon siirtymisiä ja ratsastettu sitä oikeaa jalkaa läpi sekä aktivoitu pilotin vatsalihaksia töihin. Kurre mieluusti sluibailee Fannin kanssa töistä, mutta tällä viikolla ollaan saatu oikeasti vähän tatsia hommaan ja sitä jalkaa läpi. En ole mikään pro tunninpitäjä, mutta pystyn tällaisissa asioissa Fannia neuvomaan edes jonkin verran. Koska poni on W:n kouluttama, tiedän suurin piirtein mistä nappuloista kuuluu painaa :)

Eilen suunnattiin Porin ratsastuskeskuksen järjestämiin harkkaestekisoihin. Laitoin Fannin ratsastamaan ponin paikalle, sillä paikan päällä oli tarjolla todella lyhyt verkka-aika. Meiltä on Poriin vain muutama kilometri, eli matka toimi hyvin alkuverkkana ja maneesissa päästiin suoraan laukkaamaan ja hyppäämään pari verkkahyppyä.


Kuvakaappaus videolta: poni tykkää!

Ratoina olivat ristikkoluokka ja parin eka yhteinen 50-60cm. Kurre ei ole paljoa ratana hypännyt, joten lyhyt, 7 esteen rata palveli hyvin ekoissa kisoissa :) Ekalla radalla Fanni unohti hiukan kääntää ykköseltä kakkoselle ja poni näkee esteen tosi myöhään, mutta kerää kiltisti itsensä yli esteen. Poni selvästi muistaa isommalla radalla esteiden järjestyksen - rata pysyi samana kaikissa luokissa - ja Fannilla ei ole paljoa sanomista radalla, kyllä poni selvittää. Kurre viihtyi jälkimmäisellä radalla hiukan reilu puoli minuuttia ja sillä ajalla selvittiin sijalle 12/19. Kotitreenissä otetaan asiaksi tuo ykköseltä kakkoselle kaareva linja ja hiukan tarmokkaampi laukka. :)




Onko lukijoiden joukossa yhtään innokasta bannerintekijää?
Laita postia viiputin@gmail.com, josko päivitettäisi banneri ajan tasalle.

2 kommenttia

  1. Kivan oloinen blogi. Tykkäsin tavastasi kertoa. :) Suunnitteletko treenit jotenkin useammalle päivälle etukäteen? Montako vapaapäivää pidät viikossa jos pidät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät! Meillä ei näin ravikilpailukauden ulkopuolella ole mitään kiveen hakattua viikko-ohjelmaa, vaan kaikki elää sen mukaan, miten itse voin ponin ajaa ja koska Fanni pystyy ratsastamaan. Nyt meillä sahaa lämpötila koko ajan hiukan plussalla ja hiukan miinuksella, eli Fanni käy kotona lähinnä kevyessä maastossa ja maneesilla treenaillaan kunnolla. W:n ratsutuskertoihin valmistaudun yleensä pyrkimällä juoksuttamaan ponin kunnolla molempiin suuntiin tai sitten ajamalla, vaikkakin ajo on huonompi ratkaisu. Kilpailukaudella liikutus rakentuu enemmän starttien ympärille, esimerkiksi Kurre viimeistellään kunnon koulutreenillä W:n kanssa, ei ajamalla. Tällöin myös Fannin käynnit on pyritty ajoittamaan tietyille päiville.

      Talvella vapaata on 1-2 päivää viikossa (ajoa 1-2 kertaa, loput ratsastaen maastossa, koulua ja esteitä) ja kesällä starttaillessa riippuu viikosta, yleensä 2-4 vapaata viikossa.

      Poista