19. tammikuuta 2015

Siltakorven valkku 18.1.

Fannilla ja Kurrella oli eilen ensimmäinen rehellinen estevalmennus yhdessä, tähän mennessä ollaan tehty pitkälti puomi-kavalettitunteja ja opeteltu tekniikkaa nuoren ponin kanssa. Kurren hyppykerrat on laskettavissa yhden käden sormilla, eli ei mikään kovin kokenut ratsukko :)

Kamerasta loppui heti ensi metreillä akku (olen tainnut ladata sen viimeksi ennen Niinisalon kenttäkisoja), joten kuvailin menoa puhelimella videolle ja lisään postauksen loppuun radanpätkän. Poni ja tyttö menivät oikeasti aika hyvin! Fanni tarvitsee paljon toistoja oikean laukan suhteen ja myös päästä hillittömästä kiireestä eroon, niin homma sujuu hienosti. Kurre on saksalaisittain koulutettu ja se pitää saada taipumaan jalasta, jonka Fanni vielä tahtoo välillä unohtaa ja jää sisäohjaan kiinni, jolloin Kurre nostaa vain vasenta laukkaa. Viimeisellä radalla laukatkin tulivat jo esteeltä laskeutuessa oikein, jota Fanni ei tainnut kyllä itsekään ihan huomata :) Lisää vaan valmennuksia, niin homma alkaa toimia hyvin ja päästään kisaamaankin sitä 50-60cm.

Kurre kyllä yllätti vähän sillä, että se oikeasti osasikin kerätä ne jalkansa ylös. Tähän asti sen hyppääminen on ollut ihan puhtaasti "APUA ESTE MITÄ PITÄÄ TEHDÄ" ja nyt pompittiin ihan sujuvasti. Kurre näyttää kyllä ihan laamalta kun se ei kulje oikein päin, mutta mitä toinen rumalle rakenteelleen voi. :D Ravissa se ei kyllä tajua hypätä vieläkään. Voi myötähäpeä, kun 125cm täyttä egoa toteaa ravaavansa ristikosta, jonka isommat hepat hyppäsi kiltisti. Kolisi, muttei pudonnut! Tarkoitus oli tosiaan hypätä ristikko ravista ja laskeutua laukassa, mitä nyt Kurre jatkoi tyynesti ravia.


6 kommenttia

 1. Meno näyttää aika kivalta noin ekaksi estevalmennukseksi. Ratsastatko itse millään hevosella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen autellut tuttua nuorensa kanssa ja maastoilen välillä W:n toisella hevosella. Paljon vähemmän ratsastusta tällä hetkellä siis :)

   Poista
  2. Aiotko jossain kohtaa ostaa/ottaa ylläpitoon hevosen?

   Poista
  3. Kyllä se on se oma seuraavaksi, tosin hetki menee taloudellisten resurssien puolesta.

   Poista
 2. Tää vaikuttaa jos tosi kivalle, tulee varmasti hyvä pari näistä kahdesta! Kieltämättä toi kaula on melko laamamainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon jo kieltänyt Fannia kasvamasta enempää, jotta en joudu etsimään vuoden päästä uutta ratsastajaa. :)

   Poista