10. heinäkuuta 2014

Luvian alue-estekisat 6.7.

(c) Kaisa-Maria Jussila

Sunnuntaina kiepaistiin Luvialla hyppäämässä aluekisoissa seuraluokka 80cm ja (meikäläisen eka!) alueluokka 90cm. Kvaalit sain tämän viikonlopun kenttäkisoihin ja meidät nähdään Veikon kanssa harrasteluokassa, mutta 80cm uusinnasta onnistuin keräämään 8vp ja 90cm perusradalta 4vp. Miksikö? Let's see.

Veikko oli verkassa ihanan rauhallinen ja teki hyviä hyppyjä. Kisakentälle valmistautumaan siirtyessä se alkoi selvästi pikkuhiljaa kuumua ja taatusti tiesi, mitä on edessä :) Tein ehkä elämäni parhaan radan 80cm perusradalla, sillä rytmi pysyi hyvänä ja tasaisena ja vaikka yksi käännös oli mennä hiukan pitkäksi ja käytiin ruopimassa aidan vieressä, perusrata tuli hyvänä ja puhtaana maaliin. Uusinta alkoi arvostelulla 367.1 tietenkin heti perusradan perään ja heti uusinnan eka tuli kosketuksesta alas. Veikko kuumui koko ajan enemmän ja olisi pitänyt ottaa yksi kunnon pidäte, mutta se jäi ottamatta ja otettiin myös uusinnan viimeinen este mukaan. Radalla oli tosi lyhyellä välillä oleva sarja, johon tultiin hiukan turhan reipasta ja Veikko urheasti keräsi jalkansa B-osalle, mutta en jotenkaan osannut ratsastaa sitä enää uusinnan viimeiselle ja hypättiin enemmän esteen läpi kuin yli. Uusinnan aika olisi riittänyt sijoittumaan ilman pudotuksia, mutta oppia ikä kaikki.

(c) Kaisa-Maria Jussila

90cm verkassa otin vain pari hyppyä, sillä lämpömittarin elohopea lähenteli 30 astetta ja oli aivan järkyttävän kuuma. Rata alkoi hyvin, mutta perusradan toiseksi viimeinen - 80cm uusinnassa viimeinen - este putosi taas. En tiedä miten onnistuinkin sössimään sen hemmetin lähestymisen niin perusteellisesti. Sain tosin hyvän, rauhallisen lähestymisen ja pienen hypyn sarjan A-osalle, jolloin yhden laukan väli ei jäänyt lyhyeksi, mutta Veikko pääsi hiukan pohkeen taakse ja se kostautui sitten sillä seuraavalla esteellä. Harmitti kyllä! Hevonen oli superhieno, mutta ei sekään ihan kaikkea voi pelastaa.

(c) Kaisa-Maria Jussila

Nyt jatketaan kuitenkin pää pystyssä Niinisalon harrasteluokkaan ja ensi keskiviikkona käydään paikkaamassa sunnuntain mokailuja Huittisissa KK-tallilla seuraestekisoissa 80cm ja 90cm. Näiden skabojen jälkeen hiukan kisataukoa :)

7 kommenttia

 1. Onks niinisalo kaks vai kolmepäivänen

  VastaaPoista
 2. jonkin aikaa olen seuraillut blogiasi mutta tämä oli ehdottomasti paras postaus! tosi hyvä! milenkiinnolla luin luppuun ja kuvat ekstra plussaa :) kaiken olisi kruunannut vielä videot mutta ei niidenpuutos niin haittaa.
  tämmöisiä lisää! harmillisesti useita postauksia en ole jaksanut kun avata ja sitten sulkea lukematta, eniten syynä kuvattomuus ja todella lyhyt tekstinpätkä vain postauksen sisältönä ...
  mutta tästä siis 10+! ja harmi että kasikympin uusinta meni huonosti mutta perus rata nappiin se on pääasia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.youtube.com/watch?v=rRQFulTbhOI

   Poista
  2. Kiva kuulla, että tällainen postaus kiinnostaa! Blogista kyllä huomaa nyt viime ajoilta, että aikaa on niukasti ja kiinnostus bloggaamiseen vähän... matalalla. :)

   Poista
 3. Mäki luin jännityksellä loppuun asti (henkeä pidätellen) :D Hieno suoritus kuitenkin ja vielä näin uuden tuttavuuden kanssa, ONNEA!

  VastaaPoista