4. kesäkuuta 2013

Kurremaista menoa

Melkoista lomaa on tämäkin! Syöksyn pää kolmantena jalkana paikasta toiseen ja vietän tosiaan kesälomaa. Onneksi nyt saa alkaa ottaa rennommin, lähipäivinä on tiedossa vain runsaasti varusteidenpesua lauantaita varten ja Kurren viimeistely huomenna. Ostin lauantaiksi bling-otsapannan!




Perjantaina juhlin valmistumistani matkailupalvelujen tuottajaksi ja tänään olin Satakunnan ammattikorkeakoulun pääsykokeissa, hain restonomipuolelle. Pari-kolme viikkoa odotellaan tuloksia, haastattelusta jäi ainakin hyvä mieli :) Nyt on jäätävä väsy, jännitys laukeaa ja alkaa väsyttää.

Sitten päätähteen eli Kurreen - eilen kävi Maikki hieromassa ja kehui ponin saaneen erityisesti kaulaan lihasta! Ratsastus oikein päin siis tehoaa :) Tavoitteena onkin saada ponista tasapainoisempi lihaksistoltaan ja sopusuhtaisemman näköinen.




Tuuli oli tänään ratsastamassa ja postauksen kuvitus on tämän päivän treenistä. On muuten vaikea kuvata ja neuvoa samaan aikaan, eli leikkasin Tuulilta pään pois monessa otoksessa...

Tuuli alkaa saada kiinni johtamistekniikasta, jossa vaaditaan tosiaan kevyt johtava käsi ja vahva pohje, pohkeella aina enemmän kuin kädellä. Kurre hakee hyviä pätkiä oikein päin, varsinkin ympyrällä työskennellessä. Tuuli ei luonnollisesti vähemmän ratsastaneena osaa pyytää samalla tavalla kuin Janita, mutta poni kulkee hienosti kun palaset loksahtelee paikalleen.




Alussa pyöriteltiin ympyröitä istunnan ja pohkeiden avulla ja yritettiin olla käyttämättä ohjia. Kurre on todella herkkä suustaan ja herkkä myös painoavuille, eli tämä on helppo harjoitus kunhan muistaa katsoa kunnolla minne on menossa :) Tämän jälkeen vähän ravailtiin pääty-ympyröitä ja palattiin käyntiin ympyrätyöskentelyyn. Lopuksi vielä jääkiekkokaukaloon, jotta saatiin kahdeksikkoharjoitukselle reunat ja Tuulin oli helpompi hahmottaa, mistä poni piti saada kulkemaan.




Huomenna ajan viimeistelyt ja todennäköisesti myös Ellan. Tämän jälkeen Kurre saa pari vapaata ennen raveja ja huomenna katsotaan, mennäänkö extempore Porin 11.6. ponilähtöön - käskin Hannelen soitella, jos toteutuminen jää yhdestä ponista vajaaksi.

3 kommenttia

  1. Mää voin tul autteleen pesee varusteita torstaina :) Tai jos peset jo huomenna jotain niin jätä niit vähä mullekki pestäväks :D

    VastaaPoista