25. kesäkuuta 2013

Juhannus nukkuen

Postauksen kuvituksena huonot kuvat Viivin ekalta johtamistunnilta. Ihanan ylivalottuneita ja tuo yksi kuva hyvästä kohdasta on myös epätarkka, no... Näillä mennään. Toivottavasti saan tänään vähän parempia :)




Olen viettänyt kolmen päivän juhannusvapaani lähinnä nukkuen ja alan pikkuhiljaa palailla elävien kirjoihin. Koko ajan kasaantuneet univelat tuli toivottavasti nukuttua kerralla pois... Tosin ilmeisesti akillesjänteen tulehdukseen syömäni tulehduskipulääkekin väsyttää jonkin verran. Olen nukkunut iloisesti 10h yöunia ja parin-kolmen tunnin päiväunet siihen päälle. Toki on ehditty harrastaa, olen pitänyt Viiville yhden tunnin Kurren kanssa ja tänään toisen, käynyt uittamassa poneja ja ehtinyt jopa itse ratsastaa. Nyt ajattelin kirjoittaa tämän, käydä itse ratsastamassa, pitää sen tunnin ja sen jälkeen suihkun kautta töihin :)

Lifestyle-tietoa tähän väliin - kävin eilen alennusmyynneissä ja askeleeni veivät pitkästä aikaa JC:hen. Lähdin liikkeestä törkeästi köyhempänä, mutta nyt peräti kaksien Levi's-farkkujen onnellisena omistajana! Olen sitkeästi käyttänyt vuosia Vero Modan ja Gina Tricotin farkkuja ja nyt päätin sijoittaa. Oli niiiiiiin oikea ratkaisu! Ja koska molemmat housut olivat alessa, sehän on kuin pankkiin laittaisi rahaa. Eikö niin?

Sunnuntaina tosiaan ponit pääsivät uimaan Yyteriin. Kurren (ja minun) mielestä vesi oli kyllä liian kylmää, mutta Ella porskutteli innosta soikeana. Ella esitteli erityisesti sukellustaitojaan ja upotti päänsä silmiä myöden veden alle ja hauskaa oli! Kurre ui kunnolla ja annoin sen kuljettaa minut kohti rantaa harjasta kiinni pitäen, Ella ui vain pätkiä ja muuten se pidettiin kaviot pohjassa. Uimisen jälkeen ponit pääsivät piehtaroimaan rantahiekalle ja tämän jälkeen esittelykappaleiksi, kun isäni tutut tulivat kysymään josko koiraa saisi tutustuttaa hevosiin ja joku tuntematon nainen muuten vaan ihailemaan ja rapsuttelemaan :) Kurre nautiskeli huomiosta ja Ella pyöri kuin väkkärä, oli kaikkea kivaa katseltavaa. Ella käyttäytyi hienosti koko reissun ja kulkee kopissakin erittäin hyvin nykyään. Korviinsa se saa pumpulit ennen kotoa lähtöä ja ne poistetaan vasta kotona, mutta ne selvästi saavat ponin rauhallisemmaksi ja ylimääräinen touhuaminen jää pois. Käytti tosin Kurrekin tuon ikäisenä aina pumpuleita, kun sen kanssa tehtiin jotain.




Tuuli on maastoillut pari kertaa Kurren kanssa ja on nyt vielä osan viikkoa lomailemassa, hänen kanssaan käydään tutustumassa Wilkun kenttään lauantaina. Viivi on ratsastanut ahkerasti, niin maastossa kuin opetellen johtamistekniikkaa :) Eka tunti viime maanantaina johtaen meni yllättävän hyvin, Viivi sai hyvin ideasta kiinni vaikkei ollut ikinä tehnyt tällaisia harjoituksia. Johtaessa ekoja kertoja jää helposti liikaa ratsastamaan vain ohjalla, kun pääpaino on edelleen pohkeessa - Kurre pari kertaa huomautteli pohkeen unohtumista, mutta hyvin tyttö korjasi virheensä ja alkoi taas ratsastaa jalalla. Yritin valokuvata samalla kun neuvoin, eli kuvasaldo jäi huonoksi ja luonnollisesti jätin kuvaamassa parhaat pätkät. Uusi yritys tänään!

Itse ratsastin Murun perjantaina ja lähden urheilemaan tämän postauksen kirjoitettuani. Oli jotenkin todella huono päivä - menin ratsastamaan heti töiden jälkeen ja olin väsynyt jo valmiiksi. Ratsastaessa kaikki meni näennäisen ok, eikä meno kai ihan kamalalta näyttänyt, mutta vasen jalkani ei ollut yhtään menossa mukana enkä saanut jalkaa kunnolla kiinni. Murulta löytyi hieronnassa kipukohta oikealta lannerangasta, eli se on vasempaan huonompi; loistohetki todeta vasemman jalan heikkous. Oikealle poni tuli tosi hyvin ja vasemmallekin pikkuhiljaa loppua kohti. Alkuun jouduin vähän tuuppaamaan eteenpäin ja laukkojen jälkeen meinasi jarrut kadota :) Tehtiin loppuun vielä vähän perus kahdeksikolla johtamisten jälkeen temponmuutoksia harjoitusravissa. Oikeaan kierrokseen yllättävän hyvä, vasempaan Muru oli unohtamassa istunnan pidätteet ja juoksemassa läpi. Otin siis pari pysähdyksen kautta peruutusta ja Muru alkoi odottaa paremmin, jolloin harjoitus onnistui. Loppuun vielä ravit eteen-alas kahdeksikolla ja niin pitkät loppukäynnit, kuin malttoi paarmojen keskellä... Paarmoja oli nimittäin ihan törkeän paljon, hyi! Toivottavasti nyt on vähemmän aamun viileydessä.

Superpitkä postaus, toivon mukaan edes joku jaksaa kahlata tämän läpi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti