13. elokuuta 2013

Tuitui

Vaikka blogin puolella on ollut hiljaista, ei elämä ole kyllä hidastunut yhtään! Tuntuu, että menen pää viidentenä jalkana kaikkiin eri ilmansuuntiin ja ne pienet vapaahetket käytän nukkuen. Koulukin alkaa 26. päivä heti kesälomani jälkeen.

Kurren liikutin kevyesti ajamalla sunnuntaina ja poni käveli nätisti kärryjen kanssa, kunnes hiukan hoputin hölkkäämään yhden suoran. Flunssaisesta ponista jälkeäkään, Kurre olisi mieluusti juossut niin että hippulat vinkuvat! Luonnollisesti olin liikkeellä ilman kuolaimia ohjat kiinni riimussa, joka on normaalisti saanut ponin rennommaksi ja ottamaan rauhallisesti, mutta ei toivoakaan sunnuntaina! Poni oli ihan hirveän riemuissaan saadessaan vähän juosta, vaikka mamma roikkuikin ohjissa ja oli koko ajan vaan "prrr prrr prrrrrrrrrrrr"! Korvat hörössä mentiin ja nautiskeltiin. Kotona oltiin kovin tyytyväisiä itseensä. Kurrella tosin meni ihan pasmat sekaisin, kun sai lähteä jo yhden kierroksen jälkeen kohti kotia.

Eilen sain peräti ostettua juoksutusvyön ja tesmasin juoksutusjärjestelmää illalla kevyesti. Kurrehan ei tykkää mistään, mikä koskee neidin herkkään hanuriin ja mm. reen kanssa mäkivyöt olivat ponin mielestä ihan superällöttävät. Ilme olikin hämmästyttävän lunki, kun säätelin pessoaa Kurrelle sopivaksi ja ketjuista lähdettiin liikkeelle hyvin rauhallisesti takajalkojen takana olevasta kappaleesta huolimatta. Päästäessäni liinaa pidemmäksi  ja pyytäessäni ponia ympyrälle oli pakko ottaa pieni laukkaspurtti, mutta esimerkiksi yhtään pukkia ei lentänyt. Poni kihisi taas energiaa, vaikka olen vetänyt sen väkirehut aivan minimiin. Otettiin ehkä vartin kokeilu, hiukan ravia ja laukkaa molempiin suuntiin sekä paljon käyntiä. Kurre hyväksyi pessoan hyvin ja varsinkin käyntiä olen ajatellut siinä treenata, jotta Kurre rentoutuisi kunnolla kävelemään. Oma vikani, en paljon aja käyntiä ja se onkin Kurren askellajeista se jännittynein ja kiireisin ponin odottaessa koko ajan lupaa kiihdyttää tahtia. Treenaillaan siis kävelemistä pessoassa, pitkää rentoa askelta :)

Ella oli valjaissa lauantaina perjantaisen raspauksen jälkeen ja se on kyllä huima kaveri, pisteli reippaasti menemään 5km lenkin eikä millään olisi halunnut kävellä kuraisimpien paikkojen yli. Saatiin toiselle kierrokselle hevonen kaveriksi ja Ellahan oli heti kilpailumielellä, korvat niskassa ja minähän en periksi anna! Hiukan tuli väsy kun yritti ottaa vauhtia, mutta vaikka poni painoi sekille, ei silti millään halunnut hidastaa vauhtia. Kotiin lähdettiin silti nätisti, vaikka kaveri jäikin vielä lenkille - aikaisemmin kaverin saadessaan Ella kieltäytyi ehdottomasti lähtemästä metsästä yksin. :) Ellasta tulee koko ajan mukavampi ajaa, ensimmäinen jyrkempi käännös meinaa joka kerta vaan mennä pitkäksi. Sen ekan käännöksen selvitettyään ei ole enää ongelmaa, kunhan kuski on hereillä eikä anna sen vaeltaa tien laidasta laitaan.

Loppukevennyksenä video Kurren toiselta ratsutuskerralta heinäkuusta. Tässä tosiaan Kurre hiukan kokeilee, onko kuitenkaan ihan pakko - tässä se siis menee mukamas huonosti, vaikkei tuota voi huonoksi mielestäni kutsua. Toivotaan, ettei kaikki unohdu kun otetaan rauhallisemmin. Videolla näkyy myös ponin ekat väistöaskeleet. Pahoittelen karmeaa laatua, kuvasin puhelimella samalla kun juorusin muun yleisön kanssa.


1 kommentti