24. elokuuta 2013

Leevihän on kuin vanha tekijä

(c) Emma Peltonen

Hämmästyttävä hevonen, ei voi muuta sanoa! Leevi on ollut vuorokauden meillä ja käyttäytyy jo, kuin olisi ikänsä meillä asunut. Ponit saivat molemmat kerran kaviosta lykättyään turpansa suoraan Leevin jalkoväliin takaapäin, mutta muuten laumajärjestystä haetaan vielä. Kurre vaikuttaa ainakin vielä pitävänsä "vanhan tamman" aseman noin 5-vuotiaana kalkkiksena.

Aamulla käytiin maastossa Idan ja Mimmin kanssa. Meidän maastolenkki on pari kilometriä pitkä ja mentiin meidän mittapuulla kevyt maasto, reilut käynnit, kierros ravia ja kierros laukkaa ja taas 1,5 kierrosta käyntiä. Mimmi pesunkestävänä kenttähevosena (no ok, ehkä enemmän kouluun painottuvana nykyään) lähinnä ihmetteli, miten tuo kaveri on niin hidas :) Leevi esitti ihan normaalitempoista rataestelaukkaa, muttei oikein honannut lähteä venyttämään siitä laukkaa pidemmäksi. Mimmi noin kilometrin mittaisilla jaloillaan joutui vähän odottelemaan. Nähtiin ekat ravikärrytkin takaapäin, eikä pyöräilijäinvaasiokaan aiheuttanut mitään kohtausta, ampumaradasta puhumattakaan. Leevi oli metsässäkin kuin ikänsä siellä pyörinyt.

Huomenna ohjelmassa Leeville mäkiä taas Idan kanssa ja ainakin Kurre pääsee valjaisiin kevyelle hölkälle. Ajan myös Ellan, jos kello ei ole miljoonaa kahden ekan jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti