27. maaliskuuta 2013

Sepä kävi äkkiä


Muutama päivä sitten kävi ilmi, että Derbon omistaja oli elänyt helmikuuta ja Deebon piti lähteä ylläpitopaikkaansa vasta toukokuun alusta, ei huhtikuun alusta. Tottakai vaan Deebon karsinaan oli jo tulokas, joten lopputulos onkin se, että Derbo lähtee nyt sunnuntaina. Hyvää se oli niin kauan kun se kesti ja nyt pidän sormet ristissä, ettei Sanna haluakaan myydä Deeboa. Tai sitten olen niin epätoivoinen, että ruinaan sen itselleni ylläpitoon sen tullessa Katjalta takaisin!



Pikessä Derbo oli alkuun aika vauhdikas, mutta rauhoittui pikkuhiljaa alkuravien aikana. Pyrin saamaan sitä pidemmälle kaulalle heti alusta, rouva olisi mielellään kaahannut wc-ankkana ympäri maneesia... Tykkäsin valmennuksesta paljon! Aiheena oli temponvaihtelut ja käynnissä takapään väistätys avotaivutusmaisesti ympyrällä. Väistöt meni hyvin oikeaan kierrokseen, vähän huonommin vasempaan joka on sekä hevosen että mun huonompi puoli. Ravi-laukka-ravi sujui hyvin, mitä nyt Derbo alkoi ennakoida nostokohtaa ja esitti kaksi metriä ennen pistettä mitä oppikirjamaisempia nostoja... Laukka-käynti-laukka tiesin tulevan epäonnistumaan ja komeasti :D Sanoin heti alkuun Pikelle, etten ole kertaakaan saanut tätä vielä siirtymään laukasta suoraan käyntiin. Mentiin askel askeleelta ja tulihan sieltä loppujen lopuksi - hyvin jännittynyttä, mutta kuitenkin - käyntiäkin! Ihan puhdasta siirtymistä en saanut aikaa, mutta huomattavan sinne päin jo. Käyntiä ei myöskään parantunut mennä ratsastamaan eteen, tai laukka nousi välittömästi. Derbo hieman kuumenee laukkaharjoitteista. :) Pike kiinnitti huomiota mun siirtelevän erityisesti vasempaa jalkaani taaksepäin ja sekin saatiin paikalleen isoksi osaksi tuntia. Jee! Vasen jalkani on oikeaa sentin-kaksi lyhyempi, josta syystä tuntuu aina, että ratsastaisin erimittaisilla jalustimilla. 



Lopussa esitettiin ihan mahtavaa ravia! Onnistuin peräti istumaan tasapainoisesti myödäten alas pienessä lisäyksessä, jonka hevonen esitti varsin omatoimisesti. Pitkät loppuravit eteen-alas oli tahdikasta ja rennon letkeää.

Nyt vedän ratsastusvaatteet päälle ja lähden nautiskelemaan viimeisistä hetkistä Derbon kanssa, tosin kotitallin kautta ja ajan Kurren ensin. Kurre hierotaan 9.4. ja odotan valmiiksi kauhulla, mitä Maikki siitä sanoo. :)

<3

Postauksen kuvitukset parin viikon takaisia Janitan ottamia, valmennukseen en saanut kuvaajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti