30. maaliskuuta 2013

Kurre on <3

Varmaan jokainen poninomistaja tietää sen tunteen, kun on valmis kirjoittamaan myynti-ilmoituksen elikostaan ja kiroaa sen mielessään alimpaan helvettiin? Ok, myönnän, ettei Pommac aiheuttanut sellaisia tuntemuksia koskaan. Kurre on pitänyt huolta siitä, että on hoitanut Pommacinkin osuuden. Se osaa olla aivan superhyperraivostuttava. Se osaa olla niin... tamma. Minä itse asiassa en pahemmin tule toimeen tammojen kanssa, olen suoraviivaisemman toiminnan kannattaja. No, itsepä olen ristini valinnut.



Nyt on taas ollut pari päivää, kun Kurre on ollut tosi mukava. Se selvästi tietää, koska multa alkaa mennä hermot siihen on kuin enkeli sen jälkeen jonkin aikaa! Ovelaa. Olen ajanut vedot sekin kanssa, jottei poni saa kesken vedon vedettyä päätään alas ja hypättyä laukalle. Sekin kanssa ravi on ollut hyvää ja poni tosi hyvä ajaa, itse asiassa harkitsen siirtymistä nivelestä suoraan kuolaimeen. Kurre on todella herkkä suustaan ja tässä on ollut muutama tilanne, kun on ollut pakko pysähtyä nyt heti eikä huomenna ja olen ottanut reilummin ohjasta, jolloin Kurre on yrittänyt väistää kuolainta suu auki. Selästä nivel hyväksytään kolmipalaa paremmin, mutta ohjasotteetkin ovat kevyempiä kuin kärryiltä ihan pakon edessä ohjien ollessa kärryillä ainoa vaikutuskeino ja ohjat kaiken lisäksi vielä pitkät. Pidäte tulee silloin aina viiveellä ja voimakkaampana, kuin selästä. Nyt pitäisi enää valita, kokeillaanko suoraa metallikuolainta vai hommaanko suoraan apple mouthin :)

Kurren ratsukoulutus on ollut asia, jota olen pohtinut miljoonalta eri kantilta viime päivinä. Tänään tuleekin eräs tyttö kokeilemaan Kurrea ja jos homma toimii, tyttö alkaa ratsastaa Kurrea 1-2 kertaa viikossa käyden valmennuksissa sopimuksen mukaan vähintään 2 kertaa kuussa. Valmentaja(t) valitaan yhdessä juuri ratsukolle sopivaksi ja kiitoksena tästä tyttö saa ratsastaa ja kilpailla ponilla ilmaiseksi. Minä maksan Kurrelle ratsuttajan kesällä, jolloin opetetaan ponille laukat ja mahdollisesti muita temppuja. Viivillä ei ikävä kyllä ollut mahdollisuutta käydä tunneilla, joten Viivi saa edelleen treenata ponilla montea ja ratsastaa kotona, mutta tämä toinen tyttö hoitaa enemmän ratsukoulutuspuolta. Ei ole järkeä viedä ponia ratsuttajan alle niin, ettei se taivu edes käynnissä, joten asiaan puututaan jo nyt jotta saadaan ratsutuksesta mahdollisimman paljon irti :)

Kurrehan on siis jo startannut ratsuttajan alla seurakisoissa A:n koulua kanget päässä, varokaa vain kun raviura loppuu ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti