4. elokuuta 2013

Taas ratsastetaan

Tänään oli Wilkkupäivä ja kehun ponia taas kerran. Oli kuulemma tällä kertaa ehdottomasti paras siitä asti, kuin Wilkku on selkään kiivennyt - ja siltä näyttikin. Poni oli alusta asti pohkeen välissä ja hyvällä työmoraalilla liikkeellä. Laukat nousee koko ajan paremmin, eka nosto molempiin suuntiin on vähän kyselevä "siis saanko mä vai?" ja sen jälkeen nousi molempiin suuntiin suoraan pohkeella. Hieno poni!

Laukkojen lisäksi oli ohjelmassa lihasten ihailua - tuo kaulan ratsulihas! - ja hiukan askeleenpidennystä ravissa. Tälle tulee vielä hienot lisäykset, kun jaksaa kantaa takaosalla. Wilkku epäsuorasti lupasi viedä ponin niin pitkälle, kuin rahkeet riittää. ;) Meillä on nyt tavoite startata talven aikana jossain seurakisoissa, josko saadaan muutama kisatulos myös ratsastuskisoista ennen varsaa. Tarkoitus on silti liikuttaa ponia myös läpi tiineyden neidin sallimuksen mukaan, eli heti tiineeksi todetessa ei kyllä lopu liikuntakaan kuin seinään. Kukaan ei saa tuota palleroa sen jälkeen takaisin normaalimittoihin...

Keskusteltiin myös ystäväni kanssa ponien lihastenkehityksestä puhelimessa. Onko se vaan me, vai kasvattaako muidenkin ponit hevoseen verraten todella nopeasti lihasta uusiin paikkoihin?








4 kommenttia

  1. Ei nyt varsinaisesti mulle kuulu, mutta miksei Wilkku käytä kypärää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä pitää kysyä Wilkulta itseltään. En voi alkaa vaatia aikuiselta ihmiseltä kypäränkäyttöä, ellei itse stä päähänsä laita :)

      Poista
  2. Vau! Ei kyllä ensimmäisenä uskoisi russiksi, ja vielä 5-vuotiaaksi :) Jään innolla seuraamaan ponin kehitystä, kiitos mukavasta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi ihanasta kommentista! :)
      Kurrehan ei ole ihan rotutyypillinen, vaan liian kevyt, joten aikalailla käyttöponiksi Kurre on jäänyt - tosin ei selvästi haittaa tässä hommassa lainkaan :)

      Poista