27. elokuuta 2013

Kenttätyöskentelyä



Leeviboy raahattiin eilen kentälle ja kävi nopeasti selväksi, että sen kanssa keskitytään ennenkaikkea eteenratsastukseen. Leevi kulkee mieluusti hieman pohkeen takana ja on pääasiassa maastokuurilla, jotta ruuna alkaisi liikkua kunnolla eteen myös takajalkojaan käyttäen. Suunnitelmana on pyörähtää pari kertaa viikossa kentällä (ei kuitenkaan peräkkäisinä päivinä) ja muuten houkutella Leeviä liikkumaan maastossa. Kentällä kävi hyvin selväksi, että edestä kokoamiskykyä kyllä löytyy, mutta kun ne takajalat!

Sunnuntaina käytiin kiipeämässä Pinomäen ainoaa mäkeä ja Leevin ilme oli kohtuullisen huvittava sen suunnatessa ekaa kertaa mäkeen. Mäessä on kaksi oikeasti jyrkkää nousua ja jyrkkä alastulo, tätä hinkattiin kolme vai neljä kertaa ylös alas. Viimeisellä kerralla alkoi Leevikin oikeasti laukata ylös :) Voimatreeniä Leevi kuitenkin tarvii, varsinkin noiden löysien takapolvien takia.




Sunnuntaina ajoin myös Kurren ja voi kun toinen oli innoissaan! Hölkättiin rauhallisesti normaali 3 kierroksen lenkki, eikä poni olisi voinut tyytyväisemmältä näyttää. Kurrella on tänään taas ajopäivä, huomenna tulee viime viikolla kokeilemassa käynyt Fanni-tyttö ekalle viralliselle ratsastuskerralle. Fannista en tainnut edes muistaa mainita aikaisemmin? Ihan mahtava tyttö! Reippaasti toi Kurren sisälle tarhasta ja alkoi laittaa valmiiksi sillä aikaa, kun siirsin Ellan laitumelle syömään. Näytin vain joustovyön oikean kiristyksen ja muuten poni laitettiin tehokkaasti valmiiksi. Kurre kulki ihan mahtavan hienosti, käynnissä oikeastaan koko ajan oikein päin ja ravissa pitkiä pätkiä - ekaa kertaa Fannin ollessa selässä. Olin ihan hirveän iloinen, kun Fanni sai luvan alkaa ratsastaa ponilla. :)




Leeville tulee huomenna satulansovittaja-toppaaja katsomaan sen satulaa, joka tarvitsee topata ja siksi käytetään karvaa alla vielä väliaikaisesti. Toivon mukaan ei olla kuukautta ilman penkkiä sen jälkeen. Alkuperäinen ajatus oli osallistua ekaan estevalkkaan tulevana maanantaina, mutta yllättäen allekirjoittanut on töissä - katsotaan siis, mitä keksitään.

5 kommenttia

  1. Hei, olisi kiva jos kirjoittelisit oikein tarkasti Leevin treenailusta lähinnä noiden takapolvien suheten. Omalla hevosellani on myös heikot takapolvet ja olen nyt yrittänyt niitä vahvistaa. Kaikki treenivinkit ovatkin tarpeen, sillä asuinpaikkamme vuoksi mäkitreeni on pois laskuista :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei ole aikaisempaa kokemusta löysistä takapolvista, mutta tarkoitus on ihan lähteä rakentamaan hevoselle paljon lisää lihasta taakse ja saada se liikkumaan kunnolla pohkeen edessä, nyt se mieluusti tarjoaa vain kaulaa kaarelle ja kiemurtelee menemään miten sattuu. Ratsastan siis 3-4 kertaa viikossa maastossa ja 1-2 kertaa kentällä, kahta kenttäpäivää ei peräkkäin ja kentälläkin vahdin hevosen liikkuvan kunnolla eteen ja yritän saada takajalkoja alle. Esteet yritän kuitenkin sisällyttää treeniohjelmaan, vaikka eteenpäinpyrkimys onkin vielä puutteellinen. :)

      Poista
  2. Ai eikö se Tuuli-tyttö enää Kurrea ratsasta? Jos ei, koska hän sen ehti lopettaa? Olivat sitten niin upea pari! :) Mutta hyvää tulevaisuutta Fannille ja Kurrelle! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuuli kasvoi Kurrelle ikävä kyllä liian pitkäksi. Tuulilla on pitkät jalat ja istunta alkoi jo hiukan kärsiä liian pienestä ponista, hänellä on isompi vuokraponi nykyään :)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista