20. toukokuuta 2012

Lauantain riemut

Eilen oli olevinaan kovin hevosrikas päivä. Hyvä silti, ettei joka kerta tarvi kolmella eri tallilla käydä :)

Aloitin Shockin kanssa maastoilulla. Oli kaunis ja lämmin päivä, joten ponille vaan suojat jalkaan ja kohti maastoa! Paineltiin pitkin metsiä ja hiekkakuoppia, jonkin verran kiipeillen ja etsiskellen uusia paikkoja. Pari kertaa törmättiin Shockin hysteerisesti pelkäämään juoksevaan veteen, mutta sain jopa mamman kävelemään näiden huiman kauheiden purojen yli, pienen puhaltamisen jälkeen! Harhailtiin osittain uusissa paikoissa ja kotiinpäin mentiin tuttua metsätietä, jossa päästiin ottamaan laukkaa. Shock oli koko ajan todella reipas ja menossa, se on ollut ihan älyttömän kiva ratsastaa viime aikoina. Paljon nopeampi pohkeelle ja taipuu paremmin, nosti oikean laukan myös maastossa jossa yleensä nostaa vain vasenta... Jotain on nyt loksahtanut paikalleen :)

Ennen kotiin menoa vielä otettiin pari pätkää kunnon kiitoa kodin läheisellä metsätiellä, lyhensin peräti jalustimet kunnolla lyhyiksi. Pohjelihakset kaipaisivat aikalailla treeniä... Shock tuntui tyytyväiseltä pieneen revittelyyn, lopuksi tietty käveltiin kunnon loppukäynnit. Porkkana mammalle ja kunnon harjaus, hyvää tuntui tekevän.

***

Kurren kanssa ohjelmassa oli vähän pidempi lenkki, huomenna tarkoitus ajaa vetoja. Poni tuli tyytyväisen oloisena tarhasta vastaan ja taisi olla ihan tyytyväinen, että laitettiin selkään valjaat satulan sijaan - koko viikkohan mentiin ratsastaen. Koko lenkki mentiinkin iloisesti korvat hörössä ja vaikka hiki tulikin, oli poni kovin iloinen kotiin tullessakin. Kurren kanssa on vaan niin kiva käydä rennommilla, pidemmilläkin lenkeillä kun ohjia ei paljon tarvitse käyttää, kunhan kertoo suunnan niin poni hoitaa loput.

Kurre on keksinyt uuden jutun. Se on jo pitkään seissyt paikallaan pihalla irti kun siltä ottaa kärryt irti, odottaen lupaa lähteä liikkeelle. Uutena juttuna on kuitenkin tapa marssia tallien väliin ja siitä vielä suoraan Hansun karsinaan imuroimaan Hansun aamupalastaan jättämät kaurat. Pitänee vähän neuvotella tästä vielä...

***

Tästä suuntasin vielä Lindoksen luokse, melko varmana vähän vajaan parin viikon ratsastustauon surkastaneen vatsalihakseni täydellisesti. Onneksi näin ei kuitenkaan ollut... Treenattiin Lindoksen kanssa laukka-harjoitusravi-siirtymisiä, jonkin verran pohkeenväistöä, ravista pysähdykseen ja takaisin raviin. Ratsastin myös osia kouluohjelmista, joissa haettiin sujuvuutta tehtäviin.

Laukka-harjoitusravi-siirtymiset menivät yllättävän mukavasti. Lindos kuuntelee paljon istuntaa ja siirtyminen oli yllättävän helppo tehdä puolipidätteen kautta lähes pelkällä istunnalla ja jatkaa harjoitusravia eteenpäin, kunhan vain muisti tosiaan ratsastaa ravia eteenpäin eikä ensin hidastaa vauhtia. Osaavalla on helppo opetella itselle vaikeita asioita :) Tehtiin myös pari laukka-käynti-siirtymistä, sujuivat ihan hyvin.
Pohkeenväistöä tehtiin ravissa, ongelmaksi meinasi ensin muodostua väistön jyrkkyys ja eteenpäinpyrkimyksen väheneminen, mutta löysin siihenkin oikean nappulan ja väistöt alkoivat sujua. Pysähdykset tuntuivat olevan piece of cake, olivat vissiin Lindoksen mielestä ihan lällärikamaa :D

Nyt on ihan järjettömän kipeät lihakset, eilinen Lindoksen ratsastus sai joitakin lihaksia jumiin ja tänään päivä raveissa auttoi todella paljon asiaa... Ei sillä, tämä tunne on välillä aivan ihana, tuntee todella tehneensä jotain!  Huomenna pitänee olla ahkera ja pyöräillä kouluun ja Kurren luokse, kerään jaksoa Shockin luokse pyöräilyyn... Ei sinne olisi kuin kymmenisen kilometriä suuntaansa, mutta jotenkin tuntuu aina laiskottavan kun sinne pitää lähteä. Nyt tosin vein Shockin tallile jodhpurit ja saappaanvarret, eli ei tarvi raahata saappaita mukana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti