22. elokuuta 2012

Kysymyksiä ja vastauksia

Pori 12.8.2012
(c) Meeri Niiranen

Opetetaanko Kurre ratsuksi?
Kurrea on opetettu jo jonkin verran. Hallissa on pohkeet, peruutus, pienet esteet, helppoja koulukiemuroita. Laukattu ponilla ei ole paitsi liinassa, katsotaan ensin monteuraa ja sen jälkeen laukkaamista :)


Kurren parhaimmat ja huonoimmat puolet?
Kurren hyviin puoliin kuuluu ehdottomasti hillitön ihmisrakkaus ja kun sen kanssa pääsee sinuiksi, palveleva luonne. Kurrea tosin pitää pyytää, ei käskeä... Siitä tulee aina hyvälle tuulelle, kun poni on korvat hörössä hörisemässä tarhassa, hörisköönkin sille leipäpalalle mikä mammalla on kädessä :)

Huonoja puolia... Nuorempana Kurre oli oikeasti aika kamala opettaa. Nykyään huonoja puolia ovat lähinnä satunnaiset huonot päivät ja jos itse en jaksaisi sitä jatkuvaa touhottamista, se ottaa välillä päähän. Jotenkin olen niin tottunut kaikkeen Kurren tekemiseen nykyään, etten osaa eritellä huonoja puolia.

Shockin parhaimmat ja huonoimmat puolet?
Parhaimpia puolia ovat palvelualttius, kiltteys ja luotettavuus. En olisi voinut kuvitellakaan hyppääväni esteitä vielä viime vuonna, mutta Shock on palauttanut itseluottamustani aivan järjettömästi ja sen uskaltaa kääntää jopa sille 70-80cm esteelle, vaikka jalat olisivat vähän makaronia.


Huono puoli on tamman lastausongelmaisuus. Tarvitsen aina kaverin mukaan, kun lähdetään kopilla johonkin, sillä ponia ei saa yksin kyytiin. Tosin Shock yllätti kaikki viime valmennuksessa ja käveli koppiin ilman liinaa, eli voisiko ongelma olla ratkeamassa?

Miksi just tamma? (Kurre) :D 
Erittäin hyvä kysymys... Koska olin jonkun suuren mielenhäiriön lähteillä Kurrea ostaessani. Kysyn tämän kysymyksen itseltäni edelleen säännöllisesti. Minähän en siis pidä tammoista :)


Kuinka kauan oot ratsastanu? 
Tuota... Aika tarkkaan 15-16 vuotta, välillä pitäen taukoa.


Ootko kilpaillu esteillä ja millä tasolla?
Jotain harkka- ja seurakisoja, korkeimmillaan 80 cm.

Aiotko vuokrata vielä Lindosta? 
Toivottavasti :)


Paras kaveri?
Kaikki murut ympäri Suomen. Välillä Piia Turusta tai Merja Porvoosta, välillä Henna, Ida tai Karo. Tarpeen mukaan. ;)

Pori 12.8.2012
(c) Meeri Niiranen


Aiotko alkaa kilpailla Shockilla esteitä/koulua aktiivisesti?

Aktiivisesta en tiedä, mutta kokeillaan ainakin josko jonkin verran päästäisi kisaamaan.


Aiotko mennä Shockin kanssa kenttäluokkia?
Pienenä salaisena haaveena on kyllä. En tosin ole ikinä hypännyt maastoesteitä, eli aloitetaan siitä.


Kuinka kauan oot harrastanu raviurheiluu? 
Olin raveissa ekan kerran puolivuotiaana. Siitä eteenpäin aina isän mukana Porin raveissa, 1998 Kuopion kuninkuusraveissa ja niin edelleen. Ravitaukoa oli muutama vuosi, jonka jälkeen totesin omistavani raviponin eli Pommacin.

Mitä alaa opiskelet?
Matkailualaa, valmistun toivottavasti ensi keväänä matkailupalvelujen tuottajaksi. Sen jälkeen aion opiskella matkailupuolen restonomiksi ammattikorkeassa.


Mistä kiinnostus raviurheiluun syntyi?
Isä, äiti ja sisko kaikki ovat/ovat olleet raviharrastajia. Vähän niinkuin sukurasite.


Ootko lainaohjastanut paljon?
En kovinkaan paljon, muutaman startin olen ajanut shettiksella Pakomäen Benjamin ja yhden startin L.P. Sensation Shockilla (jonka kanssa en tullut tippaakaan toimeen...) Nyt olen jo niin vanha, että kelpaan vain russien kärryille.


Mitkä on tavoitteet Kurren kanssa tänä vuonna?
Saada vielä muutama hyvä, ehjä startti alle. Yritän olla ottamatta mitään selviä tavoitteita.


Haitko itse Kurren ruotsista vai tuotiinko se?
Hain itse.


Onko Kurrella jotain erikoisvarusteita? (raveissa siis)
O'mara-sekki ja poskihimmennin, polvi- ja jännesuojat. Harkitsen lappuja, pitää testailla kotona.


Miten ''löysit'' Shockin?
Kuten kaikkien muidenkin vuokrahevosteni kohdalla, otin yhteyttä alunperin eri hevosesta hevostalli.netin markkinoilla. Tälle ponille oli jo löydetty vuokraaja, mutta omistaja antoi siskonsa numeron ja käski ottaa yhteyttä, Shock-poni kun kaipasi vuokraajaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti